Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum luam informatii despre zbor
801 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa Inveti eficient
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coduri secrete pentru Android
243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Renunta la alcool
253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stii cum se citeste eticheta unui vin?
278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul ajutor in cazul bebelusilor
1.181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se obtine viza pentru SUA
1.414 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Soba transformata in centrala pe lemne
360 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semne prevestitoare - Travaliul si nasterea
315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anularea zborului
946 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

SUA: Informatii emigrare

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.09.2012  Adauga la favorite 1.353 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Rude de Gradul I

Legea de Imigrare si Nationalitate a S.U.A. permite imigrarea strainilor in Statele Unite pe baza legaturilor de rudenie cu un cetatean american. Rudele de gradul I includ urmatoarele:
Sotia unui cetatean american (CR-1 sau IR-1);
Copilul (sau copilul vitreg) unui cetatean american (CR-2 sau IR-2);
Un orfan care urmeaza sa fie adoptat de un cetatean american (IR-3 or IR-4) (vezi Adoptii);
Parintele unui cetatean american adult (IR-5).


Unde trebuie depusa petitia



Petitiile depuse in Statele Unite

In cele mai multe cazuri imigrantii sponsorizati de familie trebuie sa aiba o petitie de imigrare, formularul I-130, depusa in numele lor de catre ruda lor de cetateanie americana la cel mai apropiat birou USCIS din S.U.A. Pentru mai multe informatii vizitati site-ul http://www.uscis.gov/.

Sectia de vize de imigrare poate accepta petitii I-130 pentru rude de gradul intai numai din partea cetatenilor americani care au resedinta in Romania, inclusiv a personalului din fortele armate, precum si in cazuri de de urgente reale, cum ar fi situatii de viata si moarte, situatii in care sunt puse in pericol sanatatea sau siguranta persoanei respective, si alte situatii care sunt de interes national. Exemple de urgente familiale includ copii minori care in mod neasteptat raman fara sustinerea si ingrijirea unui adult. Exemple de situatii de interes national includ facilitarea calatoriei personalului din cadrul fortelor armate ale SUA si alti angajati directi ai Guvernului SUA aflati in misiune peste hotare care sunt in curs de a primi ordine de transfer si trebuie sa depuna petitii de imigrare in favoarea sotiei si copiilor minori la posturi in stranatate.

Pentru a demonstra resedinta in districtul consular, petitionarii cetateni americani trebuie sa poata demonstra ca au permisiunea de a locui permanent in districtul consular si ca au locuit continuu timp de cel putin sase luni inainte de depunerea petitiei. In cazul persoanelor care se afla in tara cu un statut temporar, cum ar fi ca turist sau student, nu se considera ca indeplinesc cerinta de resedinta. Se cere dovada resedintei permanente sub forma Permisului de sedere permanenta eliberat de autoritatile romane.

Toti rezidentii permanenti si cetatenii americani rezidenti in Statele Unite sau cu o adresa permanenta in Statele Unite, trebuie sa depuna petitiile I-130 la centrul Serviciul de cetatenie si imigrare al SUA USCIS care are jurisdictie asupra resedintei lor (dupa cum este indicat pe website-ul USCIS la adresa http://www.uscis.gov/files/form/i-130.pdf)


Cum sa obtineti o viza de imigrare pentru noua(noul) sotie(sot)
Dupa casatorie, puteti depune o petitie I-130 de viza de imigrare in numele sotiei/sotului dvs. la biroul Serviciului de Cetatenie si Imigrare al Statelor Unite (USCIS) care are jurisdictie asupra domiciliului dvs. din S.U.A.


IMIGRANTII SPONSORIZATI DE FAMILIE


INFORMATII PENTRU SOLICITANTII DE VIZE DE IMIGRARE:

Persoanele care imigreaza in S.U.A. se impart in doua categorii:
(I) persoane care pot obtine statutul de rezident permanent fara limitare numerica si
(II) persoane care se supun limitarii numerice anuale. Cea de a doua categorie se imparte la randul ei in
(A) imigranti sponsorizati de familie,
(B) imigranti in baza unui contract de munca,
(C) imigranti prin loteria vizelor "Diversity Visa".

II. IMIGRANTI CARE SE SUPUN LIMITARII NUMERICE
Cu conditia respectarii unor dispozitii legale tranzitorii, imigrarea in Statele Unite incepand cu anul 1995 se va limita la un numar de 675.000 persoane pe an. Acest numar se imparte in trei sub-categorii distincte.

A. Imigranti sponsorizati de familie
Categoriile preferentiale de rude pot primi toate vizele neutilizate de rudele de gradul I, dar nu mai putin de 226.000 vize pe an. Categoriile preferentiale bazate pe legaturi de rudenie (la care limitele numerice minime sunt date intre paranteze) sunt urmatoarele:
F1 - Categoria intai:
fiii si fiicele necasatorite ale cetatenilor americani, precum si copiii acestora, dupa caz. (23.400)
F2 - Categoria a doua:
sotul/sotia, copiii si fiii/fiicele necasatorite ale rezidentilor permanenti. (114.200)
F3 - Categoria a treia:
fiii si fiicele casatorite ale cetatenilor americani impreuna cu sotii/sotiile si copiii acestora. (23.400)
F4 - Categoria a patra:
fratii si surorile cetatenilor americani, precum si sotii/sotiile si copiii acestora, in cazul in care cetatenii americani au implinit 20 de ani. (65.000)

SOLICITAREA VIZELOR
Unii solicitanti, cum ar fi persoanele din categoriile profesionale prioritare, investitorii, unii imigranti speciali si imigrantii prin loteria vizelor pot inainta petitia in nume propriu. Pentru toate celelalte persoane, petitia va fi inaintata de o ruda sau de un potential angajator in numele acestora.

Solicitantii de vize de imigrare sponsorizati de familie vor solicita rudei cetatean sau rezident american sa depuna o petitie (formularul I-130) la cel mai apropriat birou al Serviciului pentru Cetatenie si Imigrare al SUA (USCIS). Vezi instructiuni despre Petitiile depuse in Statele Unite.

CATEGORIILE DE SOLICITANTI CARE NU SE CALIFICA PENTRU OBTINEREA UNEI VIZE/ DEROGARI
Pentru a proteja sanatatea, bunastarea si siguranta Statelor Unite, legislatia americana in domeniul imigrarii interzice eliberarea de vize anumitor solicitanti. Printre acestia se numara persoanele care sufera de o boala contagioasa cum ar fi tuberculoza, sau de o tulburare fizica sau mentala periculoasa, sau care sunt dependenti de droguri; care au comis infractiuni grave, inclusiv cele care implica degradare morala, traficul de droguri, prostitutia sau proxenetismul; care sunt teroristi sau comit acte subversive, sunt membri ai unui partid totalitar sau sunt fosti criminali de razboi nazisti; care este probabil sa cada in sarcina statului american; au intrat in SUA prin frauda sau alte mijloace ilegale; sau care nu se califica sa obtina cetatenia americana. Unii benenficiari ai vizelor de schimb cultural trebuie sa locuiasca doi ani in afara Statelor Unite. Medicii care doresc sa practice medicina trebuie sa promoveze un examen de calificare inainte de a li se acorda vize de imigrare.

Daca solicitantul se incadreaza in vreuna din restrictiile de mai sus, va inainta o declaratie privind faptele respective catre ofiterul consular, care il va informa pe acesta daca legea prevede o posibilitate de derogare.


IMIGRANTI IN BAZA UNUI CONTRACT DE MUNCA


INFORMATII PENTRU SOLICITANTII DE VIZE DE IMIGRARE:
Persoanele care imigreaza in S.U.A. se impart in doua categorii:
(I) persoane care pot obtine statutul de rezident permanent fara limitare numerica si
(II) persoane care se supun limitarii numerice anuale. Cea de a doua categorie se imparte la randul ei in
(A) imigranti sponsorizati de familie,
(B) imigranti in baza unui contract de munca,
(C) imigranti prin loteria vizelor "Diversity Visa".

II. IMIGRANTI CARE SE SUPUN LIMITARII NUMERICE
Cu conditia respectarii unor dispozitii legale tranzitorii, imigrarea in Statele Unite incepand cu anul 1995 se va limita la un numar de 675.000 persoane pe an. Acest numar se imparte in trei sub-categorii distincte.

B. Imigranti in baza unui contract de munca.
Pentru aceasta categorie, impartita in cinci grupe preferentiale (procentul limitei anuale fiind indicat intre paranteze) se pune la dispozitie anual un numar total minim de 140.000 vize de imigrare, dupa cum urmeaza:
F1 - Categoriile profesionale:
Persoane cu aptitudini deosebite in domeniul stiintelor, artelor, invatamantului, afacerilor sau sportului; profesori si cercetatori de marca; precum si unii presedinti si directori executivi de companii multinationale (28,6%).
F2 - Membri ai unor profesiuni:
Persoane cu studii superioare in diferite domenii, precum si persoane cu pregatire si aptitudini deosebite in domeniul stiintelor, artelor si afacerilor (28,6%).
F3 - Persoane cu studii medii, muncitori calificati si necalificati:
Persoane de diferite profesii care au bacalaureatul, muncitori calificati cu cel putin doi ani de experienta, precum si alti muncitori care sunt calificati in meserii pentru care exista o mare cerere pe piata muncii in SUA (28,6%).
F4 - Imigranti speciali:
anumiti slujitori ai religiei, pastori/preoti, angajatii unor organizatii internationale si membrii de familie ai acestora, precum si actuali sau fosti angajati ai Guvernului american cu recomandari. (7,1%).
F5 - Investitori:
persoane care creeaza locuri de munca pentru cel putin zece persoane care nu se numara printre rude lor, printr-o investitie de capital intr-o noua societate comerciala in Statele Unite. Capitalul minim necesar se situeaza intre 500.000 si 1.000.000 dolari, in functie de rata de ocupare a fortei de munca in respectiva zona geografica (7,1%).

SOLICITAREA VIZELOR
Unii solicitanti, cum ar fi persoanele din categoriile profesionale prioritare, investitorii, unii imigranti speciali si imigrantii prin loteria vizelor pot inainta petitia in nume propriu. Pentru toate celelalte persoane, petitia va fi inaintata de o ruda sau de un potential angajator in numele acestora.

Solicitantii de vize de imigrare in baza unui contract de munca trebuie sa fie beneficiarii unei petitii I-140 aprobate de USCIS. Persoanele din categoriile profesionale prioritare pot depune petitia la USCIS in nume propriu, in timp ce pentru persoanele din alte categorii, petitiile vor trebui depuse de potentialii angajatori. Inainte de a depune o petitie la USCIS, persoanele cu studii superioare si medii de diferite profesii, precum si muncitorii calificati si necalificati trebuie sa obtina aprobarea din partea Departamentului Muncii prin care se atesta ca in SUA nu exista persoane calificate disponibile pentru locul de munca vizat de acestia in SUA.

Imigrantii speciali, rezidentii care se reintorc in SUA si angajatii guvernului Statelor Unite trebuie sa solicite acordarea vizei de la Secretarul de Stat al SUA prin intermediul unui birou consular al SUA din strainatate. Toate celelalte categorii de imigranti speciali trebuie sa depuna o petitie I-360 la INS.

Investitorii trebuie sa depuna la USCIS o petitie folosind formularul I-526.

Imigrantii prin loteria "Diversity Visa" trebuie sa depuna o cerere la Departamentul de Stat al SUA. Informatiile privind inscrierea la loterie vor fi comunicate in fiecare an de catre Departamentul de Stat. Informatiile privind programul DV-2006 sunt prezentate la sectiunea "Loteria vizelor Diversity Visa".

Departamentul de Stat il va informa pe beneficiarul petitiei (solicitantul de viza) despre primirea acesteia de la biroul care a aprobat-o. Solicitantul de viza va primi instructiuni suplimentare in acel moment.

CATEGORIILE DE SOLICITANTI CARE NU SE CALIFICA PENTRU OBTINEREA UNEI VIZE/ DEROGARI
Pentru a proteja sanatatea, bunastarea si siguranta Statelor Unite, legislatia americana in domeniul imigrarii interzice eliberarea de vize anumitor solicitanti. Printre acestia se numara persoanele care sufera de o boala contagioasa cum ar fi tuberculoza, sau de o tulburare fizica sau mentala periculoasa, sau care sunt dependenti de droguri; care au comis infractiuni grave, inclusiv cele care implica degradare morala, traficul de droguri, prostitutia sau proxenetismul; care sunt teroristi sau comit acte subversive, sunt membri ai unui partid totalitar sau sunt fosti criminali de razboi nazisti; care este probabil sa cada in sarcina statului american; au intrat in SUA prin frauda sau alte mijloace ilegale; sau care nu se califica sa obtina cetatenia americana. Unii benenficiari ai vizelor de schimb cultural trebuie sa locuiasca doi ani in afara Statelor Unite. Medicii care doresc sa practice medicina trebuie sa promoveze un examen de calificare inainte de a li se acorda vize de imigrare.

Daca solicitantul se incadreaza in vreuna din restrictiile de mai sus, va inainta o declaratie privind faptele respective catre ofiterul consular, care il va informa pe acesta daca legea prevede o posibilitate de derogare.


LOTERIA VIZELOR

Sectia de Loteria Vizelor (DV) a Ambasadei S.U.A. la Bucuresti poate fi contactata pentru informatii prin telefon de luni pina vineri dimineata intre orele 12:00 - 17:00.
Telefon: (40 21) 200 3300
Fax: (40 21) 200 3505
E-mail: visasbucharest@state.gov
Internet: http://bucharest.usembassy.gov/

INFORMATII PENTRU SOLICITANTII DE VIZE DE IMIGRARE:
Persoanele care imigreaza in S.U.A. se impart in doua categorii: (I) persoane care pot obtine statutul de rezident permanent fara limitare numerica si (II) persoane care se supun limitarii numerice anuale. Cea de a doua categorie se imparte la randul ei in (A) imigranti sponsorizati de familie, (B) imigranti in baza unui contract de munca si (C) imigranti prin loteria vizelor "Diversity Visa".

II. IMIGRANTI CARE SE SUPUN LIMITARII NUMERICE
Cu conditia respectarii unor dispozitii legale tranzitorii, imigrarea in Statele Unite incepand cu anul 1995 se va limita la un numar de 675.000 persoane pe an. Acest numar se imparte in trei sub-categorii distincte.

C. Loteria vizelor de imigrare "Diversity Visa"
Loteria vizelor "Diversity Visa" pune la dispozitia unor persoane alese aleatoriu din tarile cu rate scazute de imigrare spre Statele Unite un numar maxim de 55.000 de vize de imigrare anual. Inscrierea la loteria vizelor se face separat pentru fiecare an.

Atentie!
Castigatorii programului DV sunt instiintati PRIN POSTA (la adresa de corespondenta de pe formularul electronic de participare). Notificarea nu se face NICIODATA prin e-mail.


VIZE DE LOGODNA

Un cetatean strain care ar dori sa intre in Statele Unite pentru a se casatori cu un cetatean american si pentru a locui in SUA trebuie sa obtina o viza K-1.

PETITIA
Pentru a crea clasificarea de viza K-1 pentru o logodnica (sau logodnic) de alta nationalitate, un cetatean american trebuie sa depuna o petitie pentru logodna, formularul I-129F, la Serviciul de Cetatenie si Imigrare (USCIS) care are jurisdictie asupra locului de resedinta din SUA a petitionarului. Astfel de petitii nu pot fi adjudecate in afara Statelor Unite. Petitia aprobata va fi inaintata de USCIS la biroul consular american unde logodnicul/logodnica, cetatean strain, va solicita viza. Petitia este valabila o perioada de patru luni de la data la care a fost aprobata de USCIS si poate fi revalidata de catre ofiterul consular.

SOLICITAREA UNEI VIZE DE LOGODNA
Ofiterul consular va instiinta pe beneficiar de indata ce petitia de logodna este primita si ii va pune la dispozitie beneficiarului formularele si instructiunile necesare pentru a solicita o viza K. Un solicitant de viza de logodna este un potential imigrant si de aceea trebuie sa prezinte documente similare cu cele cerute unui solicitant de viza de imigrare. In mod normal sunt cerute urmatoarele documente:
Pasaport valabil
Certificat de nastere
Sentinta de divort sau certificat de deces care arata desfacerea tuturor casatoriilor anterioare
Cazier juridic din toate localitatile unde a locuit dupa implinirea varstei de 16 ani
Examen medical
Acte de garantie
Dovezi ale relatiei avute cu petitionarul
2 Fotografii - vezi instructiunile pentru fotografii (Adobe Acrobat (25 Kb) sau Microsoft Word (112 Kb) - pentru specificatii).

ALTE INFORMATII
Atat petitionarul cat si beneficiarul trebuie sa fie liberi din punct de vedere legal si sa doreasca sa incheie o casatorie in Statele Unite. Petitionarul si beneficiarul trebuie sa se fi cunoscut in persoana in ultimii doi ani, cu exceptia cazului in care procurorul SUA acorda o derogare de la aceasta cerinta. De indata ce procesarea cazului s-a incheiat si solicitantul este in posesia tuturor documentelor, ofiterul consular va intervieva logodnicul/logodnica. Daca se califica, viza i se va elibera, valabila pentru o intrare timp de sase luni. Se colecteaza o taxa nerambursabila de 100 dolari SUA (se accepta numai numerar sau cecuri de calatorie).

DUPA INTRAREA IN SUA
Logodnicul/logodnica, cetatean strain, trebuie sa solicite autorizatie de lucru de la USCIS. Casatoria trebuie sa aiba loc in timp de 90 de zile de la data admiterii in Statele Unite. Dupa casatorie, sotul/sotia trebuie sa ia legatura cu biroul USCIS pentru a stabili o evidenta ca rezident permanent al SUA cu statut conditionat. Dupa doi ani, cetateanul strain poate solicita la USCIS ridicarea statutului conditionat.

INFORMATII SUPLIMENTARE
Membri de familie

Copiii minori, necasatoriti ai unei persoane cu statut K-1 beneficiaza de satut derivativ K-2 de la parinte atat timp cat sunt numiti pe petitie. Daca respectivul copil insoteste parintele ce intra in SUA cu viza de logodna sau il urmeaza in timp de un an de la data eliberarii vizei K-1, nu este nevoie de o petitie separata. Dupa aceea, va fi nevoie de o petitie de imigrare separata.

Posibilitatea de a lucra
Logodnicul/logodnica cetatean strain trebuie sa solicite permis de lucru de la USCIS.

MOTIVE PENTRU CARE NU SE POATE ELIVERA VIZA/DEROGARI
Solicitantilor care sufera de o boala contagioasa, sau care sufera de tulburari fizice sau mentale periculoase; care sunt dependenti de droguri; care au comis fapte criminale grave, inclusiv fapte care implica degradare morala, trafic de droguri, si prostitutie; care este probabil sa cada in sarcina statului; care au incercat sa intre in Statele Unite prin frauda sau alte mijloace ilegale, sau care nu pot primi cetatenia americana, trebuie sa li se refuze viza. Celor care au beneficiat de vize de schimb cultural li se aplica cerinta legii de a locui in afara SUA timp de doi ani. Daca se determina ca nu se califica sa obtina o viza, ofiterul consular va informa solicitantul daca legea prevede vreo derogare.

ALTE INTREBARI
Pentru alte intrebari referitoare la obtinerea formularului I-129F, la modul si locul unde se depune acest formular, contactati biroul local INS pentru detalii. Pentru intrebari despre procesarea solicitarii de viza peste hotare, contactati biroul consular respectiv.


RECUPERAREA STATUTLUI DE REZIDENT

INFORMATII PENTRU SOLICITANTII DE VIZE DE IMIGRARE:

Persoanele care imigreaza in SUA se impart in doua categorii:
(I) persoane care pot obtine statutul de rezident permanent fara limitare numerica si
(II) persoane care se supun limitarii numerice anuale. Cea de a doua categorie se imparte la randul ei in (A) imigranti sponsorizati de familie, (B) imigranti in baza unui contract de munca si (C) imigranti prin loteria vizelor "Diversity Visa"

I. IMIGRANTI CARE NU SE SUPUN LIMITARII NUMERICE
Rude de gradul I: sotul/sotia, vaduvii/vaduvele si copiii minori necasatoriti ai unui cetatean american, precum si parintii unui cetatean american in varsta de sau peste 21 de ani.

Rezidenti care se reintorc in SUA: fosti rezidenti permanenti ai SUA care se reintorc sa locuiasca in SUA dupa o sedere de peste un an in strainatate.

Rezidentii americani cu statut permanent, care nu se pot intoarce in Statele Unite din motive independente de vointa lor, in perioada legala acordata, se pot califica pentru un tip de viza de imigrare special, rezident care se intoarce in SUA (SB-1).

Pentru a va califica pentru un astfel de statut, trebuie sa prezentati:
ca ati avut statut de rezident permanent cind ati parasit Statele Unite,
ca la plecarea din SUA ati avut intentia de a va reintoarce in Statele Unite si v-ati mentinut aceasta intentie,
ca va intoarceti dupa o vizita temporara peste hotare iar daca aceasta vizita a fost prelungita, a fost din cauze independente de vointa dvs. si pentru care nu sunteti raspunzator,
si ca va calificati pentru o viza de imigrant din toate celelalte puncte de vedere.

Daca v-ati pierdut statutul de rezident si doriti sa solicitati o viza imigrare ca rezident care se reintoarce trebuie sa prezentati dovezi care sa sustina cerintele de mai sus, sa completati formularul DS-117, Cerere de redobindire a statutului de rezident si sa platiti o taxa de 400 de dolari SUA. Daca aceasta cerere va este aprobata de catre un ofiter consular, sectia de vize de imigrare va va trimite un set de informatii referitoare la procesul de obtinere a unei astfel de vize, SB-1

Pentru mai multe informatii si pentru a face o programare va rugam sa sunati la Sectia Consulara la 200-3300.


Documentele necesare pentru solicitarea vizei

Petitionarul/sponsorul unui imigrant sponsorizat de familie trebuie sa furnizeze un act de garantie, formularul I-864. Solicitantii de vize de imigrare care nu sunt bazate pe legaturi de rudenie trebuie sa demonstreze ca nu vor cadea in sarcina statului american. Toti solicitantii trebuie sa prezinte anumite documente personale cum ar fi pasapoarte, certificate de nastere, caziere juridice, precum si alte documente de stare civila. Ofiterul consular va informa solicitantii de viza asupra documentelor necesare pe masura ce acestea vor fi procesate.


Examenele medicale

Inainte de eliberarea unei vize de imigrare, fiecare solicitant de viza, indiferent de varsta, trebuie sa efectueze un examen medical. Examinarea va fi facuta de un medic desemnat de ofiterul consular. Costul examenului medical va trebui suportat de solicitant, pe langa taxele pentru solicitarea vizei.


Taxele de viza

Costul unei cereri pentru acordarea vizei de imigrare este de 335 dolari SUA. Incepand cu data de 8 martie 2005 o noua suprataxa de securitate pentru viza de imigrare de 45 de dolari SUA trebuie achitata de catre solicitantii de vize de imigrare, inclusive de cei care solicita vize in cadrul programului loteriei Diversity Visa. Costul unei cereri pentru acordarea vizei de imigrare este de 335 dolari SUA. Taxele se platesc pentru fiecare persoana, indiferent de varsta si nu sunt rambursabile. Taxele nu trebuie trimise la biroul consular decat daca acest lucru este solicitat in mod expres. Serviciul BCIS aplica taxe suplimentare pentru petitiile depuse la aceasta institutie.


Limitarile numerice

Ori de cate ori exista mai multi solicitanti care se califica pentru o anumita categorie decat sunt numere de viza disponibile, categoria va fi considerata supra-aglomerata, iar vizele de imigrare se vor elibera in ordinea cronologica in care au fost depuse petitiile, pana cand se atinge limita numerica a categoriei. Data depunerii petitiei devine data de prioritate. Vizele de imigrare nu se pot elibera inainte de a se ajunge la data de prioritate a petitiei solicitantului. In anumite categorii supra-aglomerate, perioada de asteptare poate fi de mai multi ani pana cand se ajunge la data de prioritate. Pentru a afla cele mai recente date de prioritate, consultati Buletinul informativ privind vizele. http://www.travel.state.gov/visa/frvi_bulletin.html


Diverse

Deoarece nu se pot da nici un fel de asigurari prealabile privind acordarea vizei, solicitantilor li se recomanda sa nu faca aranjamentele finale de calatorie, sa nu isi instraineze proprietatile si sa nu renunte la locul de munca pana cand nu li s-a eliberat viza. Viza de imigrare este valabila sase luni de la data eliberarii, in afara situatiei in care solicitantul implineste varsta de 21 de ani sau examenul medical expira pe parcursul perioadei de valabilitate de sase luni a vizei, ceea ce scurteaza termenul de valabilitate a vizei pana la aceasta data de expirare.

Cu cateva exceptii, toate persoanele nascute in SUA au dreptul sa solicite cetatenia americana. Persoanele nascute in alte tari decat SUA pot solicita cetatenia americana, conform legislatiei acestei tari, in cazul in care: unul dintre parinti s-a nascut sau a fost naturalizat cetatean american sau unul dintre parinti era cetatean american in momentul nasterii solicitantului.

Orice solicitant care considera ca are dreptul la cetatenia americana nu ar trebui sa solicite o viza pana nu i se stabileste cetatenia de catre ofiterul consular.

Formularele de solicitare a vizei sunt in limba engleza, dar asistentii nostri va pot pune la dispozitie traducerea lor in limba romana. Daca nu vorbiti limba romana sau engleza va trebui sa fiti insotiti la interviu


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.