Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Viscri, Romania
366 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ungureni
1.057 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Calendar
271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ideciu de Sus, Mures
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comuna Biertan, Sibiu
424 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Bran, Romania
1.054 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Raven's Nest, satul ascuns din Transilvania
110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poltu di Li Cogghj, Sardinia
280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Culturii Iasi
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Centrul vechi din Praga
689 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Printul Charles... de Transilvania

 
 
 
 
 
Adaugat de haga 28.10.2012  Adauga la favorite 608 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Jurnalistul Andrew Bridge a realizat pentru publicatia britanica The Telegraph un reportaj amplu in care "calca pe urmele printului de Wales", "intrand adanc in inima Tarii

In materialul intitulat "Printul Charles de Transilvania", jurnalistul britanic merge la Valea Zalanului, unde "unde doarme in camera rezervata, in general, mostenitorului tronului si il intalneste pe contele care ii este partener in aceasta "aventura turistica unica".

Andrew Bridge descrie Valea Zalanului, sau Zalanpatak, drept un loc "dezgolit placut de zorzoane inutile si de perturbari. Este traditional fara a parea invechit, este stilat fara a fi ostentativ. Iar regiunea in care e localizat trebuie sa fie una dintre cele mai frumoase, pastorale si fascinante din Europa."

Jurnalistul britanic a petrecut o noapte in casa taraneasca rezervata printului Charles, casa de oaspeti pe care acesta o foloseste, in general, cam o data pe an.


Acesta o descrie ca fiind spatiosa, calda si primitoare.

"Are doua paturi cu tablii din lemn inchis la culoare deasupra carora se afla o cruce. Are un birou cu blatul acoperit cu fetru verde si o veioza, cateva piese de mobilier transilvanean din lemn si covoare de bun gust, doua scaune stacojii, un dressing mic, separat, si o sala de baie cu o cada. Nu este bogata, dar este foarte comfortabila."

"E usor sa intelegi de ce printul Charles s-a indragostit de aceasta parte din lume. Peisajul este extraordinar de pitoresc si de linistitor: in spatele casei de oaspeti fara acces la internet porneste o poteca care duce la o pasune plina cu sute de tipuri de flori salbatice; valea e marginita de dealuri de un verde bogat, punctate de palcuri de copaci si capite de fan. E placut pentru vaz si pentru auz", scrie Andrew Bridge.

Ulterior jurnalistul arata ca a fost transportat atat geografic, cat si temporar, intr-o alta lume: "Lasa revolutia digitala, in Zalanpatak ai senzatia ca nici revolutia industriala nu a avut loc".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.