Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Strbske Pleso- ski cu familia Slovacia
538 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri de vizitat in Slovacia - Ghid de calatorie
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe poteci, spre inima ta! S2-Ep3 (40)
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe poteci, spre inima ta! S2-Ep16 (53):
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jasna, Slovacia
498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Slovacia
603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  LJUBLIANA, -Slovacia
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tatranska Lomnica-Slovacia
858 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piestany - Slovacia
971 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Triglav-Slovacia
411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Strbske Pleso -Slovacia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.11.2012  Adauga la favorite 791 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Statiunea de schi Strbske Pleso a fost fondata in anul 1872 si este situata la 1335 metri altitudine, fiind localitatea aflata la cea mai mare altitudine din regiunea Tatra Inalta. S-a format initial in jurul lacului glaciar cu acelasi nume, intins pe 20 de hectare, al doilea ca marime din partea slovaca a regiunii Tatra Inalta ( de aici provine si denumirea, pleso=lac de munte ). Statiunea a inceput ca centru de pornire pentru ascensiuni montane, mai tarziu dezvoltandu-se ca statiune climaterica. S-au construit astfel facilitati pentru recreere si un complex sportiv performant. Are conexiuni foarte bune cu punctele importante de transport si serveste astfel drept punct de pornire pentru drumetii si excursii in munti. Statiunea este populara pentru drumetii montane, schi alpin, schi fond si trambuline. Din anul 1970, cand a gazduit Campionatul Mondial, in statiune s-au organizat o serie de competitii de schi europene si de nivel mondial , printre care se numara schi fond si sarituri.
Informatii generale: numarul partiilor: 9; lungimea partiilor, 7,36 km; 3 telescaune, 3 tele-schiuri; altitudine minima a partiilor: 1376 m, altitudine maxima 1860 m; diferenta de nivel: 484 m; capacitate de transport: 6000 persoane/ora; conditii optime de ski: Decembrie-Martie; grad de dificultate: 17% partii pentru incepatori; 83% partii pentru intermediari. Pentru parintii ce doresc sa isi antreneze copiii exista scoala de schi si teleschi speciale pentru copii. Pentru practicantii de schi fond exista de asemenea 18 km de partii amenajate si bine intretinute. Pentru amatorii de adrenalina exista parcul de distractii cu turnuri de zapada, snowrafting, snowtubing, bungeerunning sau bungee jumping din trambulina mare, 120 m inaltime. Si centrul de sarituri cu trambulina mica de 90 m este din nou disponibila. Toate partiile beneficiaza de instalatii de zapada artificiala. Statiunea dispune si de instalatie nocturna pentru schi. Cel mai apropiat oras de statiunea Strbske Pleso este Poprad.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.