Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Evolutia fetusului
1.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evolutia confortului: supermarketuri, paine si frigidere
27 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi ce sfideaza evolutia part 1
433 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bio Impact: Jungla
752 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evolutia de 100 de ani a sutienului | Razboiul sutienulu
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi uimitoare care sfideaza evolutia - Partea III
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Creaturi uimitoare care sfideaza evolutia - Partea II
446 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dinozauri moderni - Mari violente
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Evolutia mamiferelor
33 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Explorarea peisajului antic al Australiei
116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Evolutia rechinilor.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.02.2013  Adauga la favorite 1.333 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Evo. Rechinii exista pe Pamant de foarte mult timp. Se crede ca ei au aparut chiar dinaintea dinozaurilor. Se stie ca exsitenta lor dateaza de acum circa 400 de milioane de ani, adica cu 200 de milioane de ani inainte de aparitia dinozaurilor. Se crede ca acum 320 milioane de ani existau rechini de toate felurile si culorile, ba mai mult, se crede ca existau si rechini zburatori. Pana in prezent au fost identificate peste 2000 de specii de rechini numai dupa fosilele descoperite de-a lungul timpului. Se crede ca primii rechini nu semanau deloc cu rechinul modern. Acesta din urma se pare ca a aparut acum circa 100 de milioane de ani. In prezent, pe Pamant, traiesc aproximativ 360 de specii de rechini.


»Sunt considerati principalii pradatori ai marilor si oceanelor. Au lungimi cuprinse intre 15 cm si 18 metri (rechinul balena).
»Nu au oase. Sunt pesti cartilaginosi, au corpuri fusiforme acoperite de o piele aspra (precum smirgherul) care ii protejeaza de pietre sau corali.
»Inoata foarte mult, la suprafata sau pe fundul oceanului, in functie de specie. Au o conformatie speciala care le da posibilitatea sa inoate in continuu.
»Se hranesc, in functie de specie, cu vietati planctonice sau cu alti pesti, foci, chiar cu alti rechini sau cu delfini.
»Traiesc in toate marile si oceanele, cu exceptia celor din zona Antarcticii. Unii rechini traiesc chiar si peste 100 de ani.
»Cel mai mare rechin este rechinul balena care poate ajunge la 18 m lungime si care poate cantari peste 20 de tone iar cel mai mic este rechinul pitic care ajunge doar pana la 25 cm.








»Cum vaneaza rechinii. Foloseste cinci simturi pentru a vana. Acestea sunt: vaz, auz, miros, tact si gust. De obicei asteapta noaptea pentru a pleca la vanatoare, vederea lor nocturna fiind foarte bine dezvoltata. Au un miros foarte fin chiar si de la mare distanta si astfel descopera usor prada care se ascunde sau se camufleza. Datorita auzului foarte dezvoltat, pot detecta sunete si de la 250 de metri distanta. Rechinul are si un simt special, simtul electromagnetic, care ii da posibilitatea sa descopere orice miscare in jurul sau. Poate simti campul electric slab din jurul unui peste, astfel incat descopera prada chiar daca este ingropata in nisip. Cauta prada necrutatori, chiar si printre corali, iar cand aceasta este gasita nu mai are scapare. De multe ori vaneaza in haita.

»Rechinii si oamenii. Cercetatorii au constatat ca rechinilor nu le place carnea de om. Doar 20 de specii, din cele 340, ataca omul si acestia mai mult din instinctul de pradator deoarece dupa ce musca odata majoritatea rechinilor se retrag pentru ca nu le place carnea de om. Este adevarat ca de-a lungul timpului oamenii s-au confruntat cu atacuri din partea rechinilor si ca multe dintre aceste atacuri s-au soldat cu victime si morti


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.