Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Personaje ale nazismului - Rudolf Hess
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Albinele reginele Soarelui
573 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mayerling Tragedia lui Rudolf al Austriei
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele istoriei.- Drama din Mayerling
1.493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rudolf Khametovich Nureyev
336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rudolf Khametovich Nureyev (1938-1993)
265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mihai Viteazul - aventurier sau erou?
762 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Personaje ale nazismului - Rudolf Hess
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Formatia Scorpions
1.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Procesul nazistilor – Albert Speer
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Rudolf Steiner

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.03.2013  Adauga la favorite 977 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Rudolf Steiner (n. 25 februarie 1861 [oficial 27 februarie, data botezului[1]], Donji Kraljevec, pe atunci Austria, in prezent Croatia β€” d. 30 martie 1925, Dornach, Elvetia) a fost un filosof, esoterist, artist, pedagog si ganditor social austriac, fondator al antroposofiei, pedagogiei Waldorf, euritmiei, agriculturii biodinamice si medicinei antroposofice. A initiat conceptia despre tripartitia sociala, economia asociativa si a proiectat mai multe cladiri dupa principiile arhitecturii organice, intre care cea mai cunoscuta este Goetheanum-ul, sediu al Universitatii Libere pentru Stiinta Spirituala si Societatii Antroposofice Generale.

Steiner a avut o ampla activitate ca filosof, conferentiar si om de cultura, sustinand numeroase prelegeri in diferite localitati din Europa, inclusiv una in anul 1889 la Sibiu, aflat pe atunci in cadrul Imperiului Austro-Ungar. In 1891 isi obtine doctoratul in filosofie la Universitatea din Rostock, Germania, iar mai tarziu devine secretarul general al sectiunii germane a Societatii Teosofice, cu toate ca avea rezerve asupra misticismului oriental promovat de aceasta. Incepand cu aceasta perioada incepe sa vorbeasca despre posibilitatea cercetarii nemijlocite a lumii spirituale suprasensibile prin intermediul metodelor stiintei spirituale, descrise de el intr-o serie de carti si conferinte.

Desi sustinea conceptia despre reincarnare si karma, importanta pe care Rudolf Steiner o acorda crestinismului si esoterismului vestic duc in 1913 la separarea de Societatea Teosofica si infiintarea Societatii Antroposofice, in cadrul careia va introduce cele mai multe initiative cultural-spirituale si sociale ale sale, indeosebi dupa primul razboi mondial. Steiner a insistat adesea asupra necesitatii de a folosi cunostintele obtinute prin observatie suprasensibila in viata practica, considerand lipsa legaturii intre idealurile spirituale ale oamenilor si necesitatile materiale ale vietii cotidiene a fi cauza declinului socio-cultural. Antroposofia pe care a fondat-o este o conceptie despre om si lume care sustine existenta unor elemente suprasensibile constitutive ale fiintei umane, dincolo de corpul fizic.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.