Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bob Dylan Australian Tour 2011
1.304 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Bob Dylan - The Greatest Artists of All Time
1.234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bob Dylan - Biogafie / Partea 3
1.368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentar Bob Marley - dezvaluirea unui mister
1.474 vizite - 0 comentarii
adaugat de elba
 
  Paul Simon and John Lennon- prezinta premiile GRAMMY
1.382 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
  Bob Dylan - Biografie / Partea 1/4
1.077 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bob Marley interview despre marihuana
1.325 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Georges Moustaki precum Ulise Partea 1/4
964 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Bob Dylan - Interviu 1994 / Partea 5/5
1.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jeff Beck - Muzica si masinile frumoase / Partea 1
991 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Bob Dylan - Biogafie / Partea 1

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.07.2013  Adauga la favorite 1.290 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In primavara lui 1988 lanseaza un nou album , Down in the Groove, in care apar si alti veterani : Steve Jones, The Sex Pistols si Paul Simonon , The Clash , Jerry Garcia , Bob Weir (Grateful Dead), Eric Clapton, Mark Knopfler, Ron Wood, Steve Jordan si Robbie Shakespeare si Sly Dunbar, intre altii . Dupa Down in the Groove, Bob Dylan participa si el la discul realizat in onoarea lui Woody Guthrie. In acelasi an se numara printre membrii Rock and Roll Hall of Fame . In 7 iunie 1988, Dylan incepe un turneu , era inceputul lui : Never Ending Tour cum este cunoscuta prezenta sa ca si neintrerupta de pe scena de atunci incoace . In 1989 apare Oh Mercy, album bine primit de critica .
Urmatorul lui proiect este constituirea unui grup , care , sub numele de Traveling Wilburys, sa reuneasca “fratii “ Lucke, Nelson, Otis, Lefty si Charlie T. Junior, care nu sunt altii decat : Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison, Tom Petty si Jeff Lynne, vechiul lider al formatiei Electric Light Orchestra.

Cu ei va scoate alte doua albume ,curios intitulate Volume 1 si Volume 3.

In 1990 apare Under The Red Sky, disc considerat de critica ca lipsit de originalitate . Primeste de asemeni distinctia Commandeur des Arts et des Lettres inmanata de catre ministrul culturii francez .

In 1991, apare pe piata The Bootleg Series, Vol. 1-3, triplu album ce contine cantece compuse si imprimate de Dylan intre 1961 si 1989.

A fost lansat ca raspuns la invazia de discuri pirat . In 1992 si 1993 lanseaza Good as I Been to You si World Gone Wrong, disc compus din cantece folk interpretate la chitara acustica de Dylan, pentru prima oara din 1964.

Un an mai tarziu , in 1994, participa la festivalul Woodstock '94 si la seria de concerte ale MTV-ului , inregistrand MTV Unplugged (1995), care contine noi versiuni ale clasicelor sale melodii . In ultimii ani Dylan are grave probleme de sanatate, i se stabileste diagnosticul pericardita .

Cu toate acestea cariera sa este in apogeu de forma , a lansat albume exceptionale : Time Out of Mind (1997), castigator a trei premii Grammy, si "Love and Theft" (2001).

In anul 2000 a primit Polar Music Prize al Academiei Regale de Muzica a Suediei , premiu considerat ca fiind premiul Nobel in muzica. In acelasi an melodia sa "Things Have Changed", utilizata in filmul Winder Boys, va castiga Globul de Aur si Oscar pentru cea mai buna melodie .

In 2003, participa ca scenarist , actor si autor al muzicii in lung-metrajul Masked and Anonymous . Cantecul sau "He was a friend of mine", compus pentru Willie Nelson, va fi inclus de BSO in filmul "Brokeback Mountain". In 2005, cu ocazia lansarii documentarului lui Martin Scorsese "No Direction Home", a aparut pe piata The Bootleg Series, Vol. 7, care contine coloana sonora si alte cateva melodii inedite .

Pe de alta parte publicarea primului volum al memoriilor sale Chronicles, Vol. 1 , a obtinut si un succes literar , fiind cartea cea mai vanduta timp de 19 saptamani in SUA . In august 2006 lanseaza Modern Times, album cu nouasprezece cantece noi care au ajuns in varful topurilor in SUA si in numeroase tari din Europa .

Dylan se converti la cei 65 de ani in cantaretul cel mai in varsta din istorie care ramane pe locul 1 in SUA . Mai apoi a fost declarat ca a avut cele mai multe “albumul anului “ de revista Rolling Stone. , timp de 46 de ani de cariera muzicala .

In iunie 2007 Bob Dylan a fost onorat cu ordinul Prince of Asturias Awards. In 1 octombrie , Columbia Records lanseaza Dylan, un triplu album unde sunt stranse cele mai bune melodii din intreaga sa cariera muzicala .

In luna septembrie a aceluiasi an , cu ocazia sarbatorii de Yom Kippur , Dylan a asistat la slujba intr-o sinagoga din Atlanta , purtand talit . Astfel facea publica reintoarcerea la iudaism , atras din nou prin miscarea de Jabad-Lubavitch. La sfarsitul anului 2007, Dylan inregistreaza o versiune a melodiei "A Hard Rain's A-Gonna Fall" .

In februarie 2008, Ace Records lanseaza Theme Time Radio Hour With Your Host Bob Dylan, un album cu 50 de piese . Pe 7 aprilie 2008 primii o mentiune speciala a Pulitzer Prize Special Citations and Awards pentru profundul impact pe care l-a avut in muzica si in cultura nord Americana ,marcat prin compozitii lirice si cu o extraordinara putere poetica .


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.