Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Razboi si pace in Ucraina
533 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suflete la frontiera
292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cernobil: dupa 33 de ani
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Izolati in Romania satul Buc de la granita cu Ucraina
312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prapiati --Ucraina
530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Satul Buc de la granita cu Ucraina
782 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incredibilele drame ale familiilor geniilor-Mozart
1.237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CLEAR CUT CRIMES - Infractiuni de inalta precizie
615 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Soroca
1.560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria mamaligii
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Kiev-Ucraina

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.08.2013  Adauga la favorite 829 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Kiev (in ucraineana Knїb, transliterat Kiiiv) este capitala si cel mai mare oras a Ucrainei. In 2003 numara 2.642.486 de locuitori inregistrati oficial, desi numarul mare de migranti neinregistrati aduce acest numar la aproape 3 milioane. Administrativ, Kievul este municipiu subordonat nivelului national si nu apartine de oblast-ul Kiev. Orasul este un centru important industrial, stiintific si cultural a Europei de Est. Kievul are o infrastructura extensiva, desi destul de veche, considerand declinul puternic economic a Ucrainei in anii 1990. Exista totusi un sistem foarte dezvoltat de transport in comun, incluzand un sistem de metrou – Metroul din Kiev.
Prima atestare scrisa a Kievului dateaza din 482. Kievul a avut o populatie numeroasa inca din sec 9, fiind avantajat de Nipru, care a reprezentat o artera comerciala importanta cu vestul si cu estul. Incepand din secolul al-IX-lea timp de un secol, Kievul a jucat un rol important in nobilimea varegilor, iar in 968 triburile pecenegilor ataca si distrug orasul. Cel care a influentat mult evolutia orasului a fost Vladimir I (958-1015) care a extins orasul si a pus bazele structurii sale urbanistice. Tot el a oferit supusilor o religie de stat, ortodoxismul. In scurta vreme, Kievul a devenit centrul religios al statului rus, in principal datorita cladirilor sale sacre: Catedrala Sf. Sofia, Catedrala Sf. Vladimir, Manastirea Lavra Pecerska (intemeiata in 1051, cea mai veche manastire ruseasca). Din Kiev a inceput crestinarea Rusiei si cultura ortodoxa. Intre 1569 si 1667 Kievul a apartinut Poloniei. De-a lungul secolelor XIII si XIX viata orasului a fost dominata militar si ecleziastic de Imperiul Rus.
Clima temperat-continentala. Temperatura medie multianuala: - 8 grade in ianuarie si + 15 grade in iulie. Precipitatii medii multianuale: 600 mm/an.
Din punct de vedere economic, Kiev a realizat 17,8% din produsul intern brut al Ucrainei in anul 2008 fiind pe primul loc, iar nivelul PIB/locuitor este de peste trei ori mai ridicat decat media nationala.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.