Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dresura de cai-Rosi Hochegger
635 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria rasismului
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Transilvania - Inima Romaniei |
33 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Provence: cultura si traditiile din sudul Frantei
336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cucerirea lumii
463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Blestemul tiganilor partea a II-a
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vietile Amish din SUA
89 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cai mai mici oameni din lume
1.150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romania povestita de Phil Burrows
506 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maestrii intelepciunii – Georges Gurdjieff
618 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Rasa de cai Trakehner

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.08.2013  Adauga la favorite 1.035 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
format in herghelia cu acelasi nume si provine din asocierea mai multor rase, in special rasa orientala si pur-sangele englez. Se poate considera, deci, ca Trakehnerul este un cal anglo-arab. Hipologii germani sustin ca ar avea 50% sange englez, 25% sange arab si 25% sange lituanian. Insa, oricare ar fi gradatia sangelui acestui cal, cert este ca el constituie un frumos model de calarie si de tractiune usoara.

Este originar din Polonia, dar dupa descresterea numarului de exemplare din aceasta rasa, din timpul celui de-al doilea razboi mondial, Trakehnerul a fost mutat in Germania. Astazi este pretuit drept cal de competitii.

Caracteristicile zootehnice ale acestui animal sunt urmatoarele: talia de 1,60 - 1,68 cm.; capul elegant, delicat, fin si expresiv; gatul lung, bine prins de cap si de piept; spinarea solida; crupa buna; mersul frumos. In herghelii exista tendinta de a se produce cai Trakehner de talie mare, insa nu acestia sunt cei mai armonici in formele lor. In general, un cal din aceasta rasa bine reusit are o talie medie, o infatisare foarte frumoasa si un temperament bland si docil. Este ager si indraznet, dar mai putin focos decat anglo-arabul francez. Culorile predominante sunt: castaniu inchis, negru si brun. In general prezinta culori inchise, uniforme.

Este cunoscut si sub denumirea de calul Prusiei de Est, tara in care a jucat acelasi rol ameliorant ca si anglo-normandul in nordul Frantei sau anglo-arabul in partea de sud. In Prusia orientala, populatia de cai a fost cu desavarsire modificata prin influenta acestui bun reproducator, astfel ca din rasele indigene aproape niciuna n-a ramas nemodificata. In Prusia occidentala rasele de cai s-au modificat, de asemenea. Regele Prusiei vroia ca acesti cai sa fie suficient de frumosi pentru ca ofiterii lui sa fie mandri de ei, dar in acelasi timp sa fie suficient de solizi, cu un trap confortabil si intins, pentru a acoperi cu usurinta distante mari. In anul 1732 el a ales 7 dintre cei mai frumosi cai din herghelia Trakehnen si a inceput o inmultire selectiva, realizand, in acest fel, o evolutie a rasei. De la acea data, rasa a fost crescuta printr-o selectie atenta, cu un registru genealogic inchis, fara alte infuzii de sange.

Rasa Trakehner este considerata una dintre cele mai nobile rase cu sange cald. Este un cal foarte bine echilibrat-atletic, agil, cu o mare libertate si usurinta in miscari, in toate alurile.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.