Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Angela Lansbury / Mari actori / Biografie
1.434 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dem Radulescu
1.173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ileana Cotrubas
1.321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mirabela Dauer
1.709 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Temistocle Popa -In memoriam
1.084 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sting - Rocumentary
1.458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Halle Berry
1.219 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  1/4.Carmen Stanescu - ,, Istoria unei vieti
1.820 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  2/4.Carmen Stanescu - ,, Istoria unei vieti
1.567 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  4/4.Carmen Stanescu - ,, Istoria unei vieti
1.384 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Angela Gheorghiu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 27.11.2013  Adauga la favorite 1.080 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Eleva a Miei Barbu, absolva Conservatorul din Bucuresti in anul 1990. In strainatate canta pentru prima data la Basel in Elixirul dragostei de Gaetano Donizetti. Debuteaza in 1992 la Royal Opera House din Londra cu rolul Zerlina, in Don Giovanni, urmata de Mimi din Boema de Giacomo Puccini, apoi in Adina la Opera de Stat din Viena si la Opera din Hamburg. In 1993 debuteaza la Metropolitan Opera in Boema. La Royal Opera House (Covent Garden) a triumfat in mult aplaudata Traviata, dirijata de Sir Georg Solti, in 1994, spectacol pentru care, ca sa poata fi transmis in direct, au fost anulate programele de la BBC. Spectacolul a fost inregistrat de casa de discuri Decca.

In 1999 a participat la concertul “Michael Jackson si Prietenii" in Munchen. A cantat la redeschiderea Royal Opera House (decembrie 1999), a Teatrului Malibran din Venetia (mai 2001) si a Operei din Valencia in prezenta Reginei Sofia a Spaniei (octombrie 2005). A participat la spectacolul care a marcat jubileul reginei Elisabeta a II-a, Prom at the Palace (iunie 2002), concert disponibil pe DVD. A cantat pentru Alteta Sa Printul Charles in diferite ocazii. In 2003 a luat parte la concertul organizat cu ocazia decernarii Premiilor Nobel.

Printre cele mai importante aparitii in ultimii zece ani se numara La Rondine si Pagliacci de la Royal Opera House, Romeo et Juliette la Choregies d’Orange si la Festivalul de la Salzburg, Faust la Metropolitan Opera New York, Royal Opera house si Opera din Monte Carlo, Simon Boccanegra la Royal Opera House. A sustinut deasemenea recitaluri la Salzburg in cadrul Festivalului, la Viena (Miskverein) si concerte la Amsterdam (Jubileul de Argint al Reginei Beatrix), New York (concertul de Anul nou in compania Orchestrei Filarmonice New York), Philadelphia, Los Angeles, Vancouver si Toronto (aprilie 2011), Seul, Shanghai, Valladolid (mai 2011) precum si un concert de gala la O2 Arena din Londra impreuna cu Placido Domingo (iunie 2011).

In anul 2001 interpreteaza Floria Tosca alaturi de sotul ei, tenorul francez Roberto Alagna, in rolul Cavaradossi in filmul-opera Tosca de Benoit Jacquot, film prezentat in afara concursului la Festivalul de Cinema de la Venetia. In 2003 interpreteaza rolul protagonistei in filmul "Romeo si Julietta" lansat pe DVD de Arthaus Musik.

Vocea ei este considerata de catre critica internationala drept o combinatie intre vocile a doua celebre cantarete de opera, Maria Callas si Renata Tebaldi.

In anul 2002 participa cu spectacolul "Proms at the Palace" la celebrarea Jubileului de Aur al Reginei Elisabeta a II-a.

Cu compania Metropolitan Opera a cantat deja in peste 70 de reprezentatii.

In iulie 2011 a cantat rolul principal in Tosca pe scena londoneza, intr-o distributie de exceptie, sub bagheta lui Antonio Pappano. In septembrie 2011 a revenit la Londra pentru reluarea productiei de Faust, spectacol transmis in direct in cinematografele din intreaga lume. Sezonul de transmisii in cinema 2011/2012 al Royal Opera House a debutat cu trei productii avand-o pe Angela Gheorghiu in rolul principal: Faust, in direct, (septembrie 2011), Adriana Lecouvreur (octombrie 2011) si Tosca (noiembrie 2011).

Pe 28 octombrie 2011 a cantat la gala de redeschidere a Teatrului Balsoi din Moscova, la invitatia presedintelui rus Dmitri Medvedev (spectacol transmis in direct in cinematografe din toata lumea si online).

La finele anului 2011 apare "Homage to Maria Callas", este o colectie de arii din opere italiene si franceze, programul fiind inspirat de cariera si inregistrarile Mariei Callas. Repertoriul care include arii din La Boheme, Faust, I Pagliacci, Il Pirata, Samson et Delilah, La Wally, Carmen, Andrea Chenier, Le Cid, Medea, Adriana Lecouvreur si La Traviata demonstreaza inclinatia Angelei Gheorghiu pentru rolurile pentru soprana lirica, spinto si pentru mezzo soprana, roluri fata de care este puternic legata emotional. "Habanera" este un duet peste timp al Angelei Gheorghiu cu Maria Callas (folosindu-se o inregistrare a Mariei Callas din 1963).[2]

Pe 16 februarie 2012 Angela Gheorghiu a deschis Balul Operei Vieneze, cantand „Habanera" (Carmen) si „I Could Have Danced All Night" (My Fair Lady). A fost acompaniata de Orchestra Operei din Viena dirijata de Georges Pretre. [3]

Distinctii[modificare]

Angela Gheorghiu a primit: “La Medaille Vermeille de la Ville de Paris", “Officier de l’Ordre des Arts et Lettres" si “Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres" din partea Ministerelor Culturii din Franta si Romania. In decembrie 2010 i-a fost acordat titlul onorific Doctor Honoris Causa din partea Universitatii de Arte din Iasi si Steaua Romaniei, cea mai inalta decoratie oferita de Presedintele Romaniei. In octombrie 2012 Angela Gheorghiu a primit decoratia regala "Nihil Sine Deo" [4] din partea Majestatii Sale Regelui Mihai I pentru promovarea valorilor romanesti peste hotare.

Discurile sale au fost premiate in nenumarate randuri cu premii ca: Premiul Grammy, Dyapason D'or, Choc du Monde de la Musique, Premiul Cecillia, Deutsche Schallplattenkritik, Musica e dischi, USA Critics Award, „Premio Zenatello" sau „Echo Klassik".

Angela Gheorghiu a primit titlul de “Artista Anului" la Premiile Classical Brit in 2001 si 2010.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.