Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Castelul Frankenstein -Germania
1.528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cantec de Vara: Frederick Delius (Marea Britanie 1968)
1.339 vizite - 0 comentarii
adaugat de marica
 
  Dragostea-i un drog (SUA 2008) Comedie 110 min
706 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Disparuti in iadul de verdeata
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geoglifele misterioase din Orientul Mijlociu
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Henric al IV-lea al Angliei
1.063 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jeremy Irons - Shakespeare si istoria Angliei
885 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  David Hockney
913 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cei mai iubiti dintre pamanteni
581 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Polonia
1.015 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Percy Bysshe Shelley

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.11.2013  Adauga la favorite 912 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Percy Bysshe Shelley (n. 4 august 1792, d. 8 iulie 1822) a fost unul dintre cei mai importanti poeti ai romantismului englez, criticii considerandu-l unul dintre cei mai de seama lirici ai literaturii de limba engleza. Faima i-au adus-o poemele clasice Oyzmandias, Oda vantului de apus (Ode to the West Wind), Oda unei ciocarlii (To a Skylark) si Mascarada anarhiei (The Masque of Anarchy), care sunt printre cele mai populare si cele mai laudate poeme de limba engleza. Cu toate acestea, lucrarile sale majore sunt poemele vizionare Prometeu descatusat (Prometheus Unbound), Alastor, Adonis (Adonais), Revolta islamului (The revolt of Islam), precum si piesa neterminata Triumful vietii (The Triumph of Life). Familia Cenci (The Cenci) si Prometeu descatusat sunt piese dramatice scrise in cinci, respectiv patru acte. De asemenea, a scris romanele in stil gotic Zastrozzi si St. Irvyne sau Cavalerul de Rozacruce (St. Irvyne, or the Rosicrucian), precum si proza scurta Asasinii (The Assassins) si Colosseumul (The Coliseum).

Shelley a fost de asemenea celebru pentru prieteniile sale cu John Keats si Lordul Byron. Cea de-a doua sotie a lui Shelley a fost romanciera Mary Shelley, autoarea lui Frankenstein.

Shelley nu a trait suficient sa se bucure de succesul operei sale. Unele lucrari ale sale au fost publicate, dar nu putine, au fost mai apoi interzise dupa tiparire. Se spune ca in timpul vietii nu a incasat mai mult de 50 de lire sterline din scrierile sale. Doar 50 de cititori, aproximativ, i-au citit lucrarile pana la moarte. In 1813, la varsta de 21 de ani, a tiparit primul sau poem Craiasa Mab (Queen Mab), un poem radical si revolutionar, in 250 de exemplare. Craiasa Mab a fost scrisa folosind excesiv un limbaj tehnico-stiintific si imortalizand recomandari morale pentru societatea oropsita din lumea industrializata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.