Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  David Blaine: O lupta incredibila
727 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  David Thompson
1.185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alexandra David-Neel - O femeie in Tibet
1.964 vizite - 0 comentarii
adaugat de matusa
 
  David Bowie-biografie
1.420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prizonierul ghetii
536 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  David Copperfield - Flying (Levitatie)
1.654 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  David Copperfield - Walking through The Great Wall
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Ierusalim,aici a inceput istoria crestinismului
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai periculoase drumuri.Peru
444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Discurs despre starea planetei
747 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

David Hockney

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.01.2014  Adauga la favorite 922 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
David Hockney a fost adesea privit ca un playboy al lumii artei. El a avut relatii lascive, si el a condus printre cercurile artistice ciudate si nebun. Cu toate acestea, el a pastrat intotdeauna un sentiment de stabilitate in viata sa, prin devotamentul sau constant si neobosit pentru munca sa. Hockney este un artist care sa bucurat intotdeauna de succes si lauda, cu care se confrunta putin la nici greutati in cariera sa. Ceea ce este interesant despre viata lui nu este problemele pe care le-a intampinat, dar pasi care le-a luat pentru a trece de multa suferinta umana si stare generala de rau.

David Hockney sa nascut pe 09 iulie 1937, in Bradford, Anglia, la Laura si Kenneth Hockney. De Hockneys au fost, dupa cum a spus David, un "" familie radical din clasa muncitoare. "Laura si Kenneth erau parintii solide care au vrut doar copiii lor sa aiba cea mai buna educatie posibila. Laura a crescut copiii ei metodisti la fel de stricte si ferm ferit de fumat si de baut in casa. Kenneth a fost un radical pasionat si un contestatar constiincios in timpul Primului Razboi Mondial I. David Hockney a fost intotdeauna considerata un excentric in Bradford. El nu ia pasat niciodata cu adevarat ceea ce a crezut de oameni de el si a facut ca el a multumit intotdeauna. El a petrecut dupa-amiaza la Scoala de duminica desen desene animate ale lui Isus, spre uimirea profesorilor sai. Ca un copil, Hockney a dezvoltat, de asemenea, o obsesie cu opera, cand a vazut prima productie de La Boheme companiei opera lui Carl Rosa.

In 1948, David Hockney a castigat o bursa la Liceul Bradford, unul dintre cele mai bune scoli din tara. Aici el sa bucurat de cursurile sale de arta cel mai mult si, prin urmare, a decis ca el a vrut sa devina un artist. Mai mult decat atat, nu-i placea celelalte subiecte pe care era obligat sa studieze. In 1950, el a cerut sa fie transferat la Colegiul Regional de Arta din Bradford, astfel ca el ar putea urmari mai serios interesul sau. Cu toate acestea, directorul recomandat ca el a terminat primul sau general de educatie inainte de a transfera oriunde. Hockney a raspuns cu un comportament inadaptat fata de profesorii si clasele sarace, chiar daca el a gasit de mult succes in scoala, inainte de aceasta. El a petrecut timpul sau de clasa doodling in notebook-uri. Cu toate acestea, inclinatii artistice, de asemenea, i-au adus premii si recunoastere, si a desenat benzi desenate pentru ziarul scolii. In general, el a fost un student simpatic si inteligent, cu multi prieteni.

In 1953, Hockney inscrisi in cele din urma in Colegiul de Arta si a inceput pictura cu uleiuri, mediu lui de alegere pentru cele mai multe din viata sa. Hockney a aflat ca pictura a fost un proces de a vedea si de gandire, mai degraba decat una de imitatie. Opera de arta lui a fost destul de abstract si de personal si ia permis sa se ocupe cu sexualitatea umana si de dragoste intr-o publica, dar mod mai inhibat. El a dezvoltat o inclinatie pentru oglinzi de pictura si iubit opera de arta de pictori, cum ar fi Francis Bacon si a altor contemporani. Punct de vedere social, el a facut o multime de prieteni, dar niciodata nu si-a exprimat intr-adevar orice interese sexuale. Grupul sau de cunostinte de multe ori s-ar calatori in Londra pentru a prinde diferite spectacole de arta. In vara anului 1957, Hockney a luat diploma nationala in examinarea proiectarii. El a absolvit cu onoruri si apoi inscris la Scoala de Pictura de la Colegiul Regal din Londra, doi ani mai tarziu, in cazul in care si atunci cand el ar castiga atentia la nivel national ca un artist.

Hockney simtit imediat ca acasa la Colegiul Regal. Nu au existat reguli sau reglementari stabile. Nu numai ca a gasit mai mult succes si mandrie in munca sa, dar el a prosperat, de asemenea, in cele mai multe prieteniile le-a facut acolo. El si prietenii lui a petrecut o mare parte din timpul lor in studio, dar au explorat pub-uri si baruri de cafea in jurul orasului cat mai mult posibil. Hockney a fost un student serios, cu toate acestea, si a dedicat mult efort pentru pictura. In timpul primului sau mandat, el a experimentat cu mai multe stiluri de abstracte, dar se simtea nemultumit de faptul ca locul de munca, si a cautat inca propriul stil. Profesorii sai au fost bune si receptivi la opera de arta lui, dar Hockney parea sa invete cele mai multe de la colegii sai care au interese comune artistice similare si perspective. Mai mult decat atat, el a fost destul de un fel de auto-motivati de persoane si a inceput sa se simta nevoia de subiect semnificativ, si asa Hockney a inceput sa picteze de lucrari despre vegetarianism si poezie ii placea de lectura. Dupa putin timp, Hockney chiar a inceput sa picteze cu privire la orientarea sa sexuala, scriind cuvinte, cum ar fi "ciudat" si "iubitul neortodoxe" in unele dintre picturile sale. In timp ce Hockney a fost constient de atractia lui fata de barbati care cresc in Bradford, a avut niciodata simtit confortabil vorbind despre orientarea lui sexuala pana cand a venit la Colegiul Regal si imprietenit cu alti barbati gay.

In vara anului 1961, Hockney a calatorit la New York pentru prima data. Prietenul lui Mark Berger ia aratat toate galeriile si muzeele din oras, in timp ce alte prietenul sau Ferrill Amacker ia aratat punctele fierbinti gay. Sa plateasca pentru calatorie, Hockney a vandut mai multe dintre picturile sale. El a fost, de asemenea, posibilitatea de a lucra pe alte picturi si schite in timp ce el a fost acolo la instalatiile Institutului Pratt. Acesta a fost de la sketchbooks sale din New York, care Hockney a venit cu ideea pentru o versiune actualizata a "Progress Rake lui," William Hogarth, care in cele din urma a terminat doi ani mai tarziu. Hockney a fost oferit cinci mii de lire pentru placile si, astfel, a fost capabil sa traiasca in America de un an, la sfarsitul anului 1963. In acelasi timp, el a terminat studiile la Colegiul Regal si a primit o atentie considerabila din partea criticilor, profesori, si de colegii de la mai multe spectacole studentesti. In acest moment, inca de la inceputul carierei Hockney lui, opera de arta lui a fost poetic si au avut tendinta de a spune povesti. El a scris chiar ramblings poetice pe multe dintre picturile sale, de asemenea. Pentru o perioada scurta de timp, Hockney a fost in pericol de a nu primi diploma lui, deoarece el nu a reusit cursuri de Istoria Artei. Cu toate acestea, el a fost distins cu medalia de aur pentru distinctie restante la convocarea si a incheiat cariera colegiu pe o nota extrem de bun.

In New York, Hockney in care ai incredere Andy Warhol, la a carui studio tineri artisti de multe ori intalnit si socializate. El sa intalnit, de asemenea, Dennis Hopper in aceeasi noapte. Cu toate acestea, scopul principal Hockney in revenirea la statele nu a fost sa se intalneasca colegii, ci mai degraba pentru a calatori in California. Hockney a devenit fascinat cu imagini de tineri, construite, si bronz in publicatia Fizic Pictorial, pe care le-a adunat in timp ce in Londra, si el a fost foame de a experimenta lumea subterana neglijent din Los Angeles. El a iubit imediat in oras si a facut Santa Monica casa lui. A petrecut o mare parte din zi sau de la Santa Monica Pier, Hockney ar fi doar oameni-ceas si admira frumoasele baietii care pareau a fi la plaja in fiecare zi a anului. Acest nou mediu l-au inspirat foarte mult. In picturile sale din California, cum ar fi Omul in dus in Beverly Hills (1964), Hockney prezentat, oamenii sculptate in special umede si arhitectura de obicei colorate sudul Californiei. In general, el a fost indragostit de mai stabilite-back, stilul de viata insorita ca orasul de Los Angeles furnizate. Acesta a fost in aceasta perioada ca Hockney a dezvoltat stilul naturalist, realist, el este cel mai cunoscut pentru ziua de azi.

In vara anului 1964, Hockney a fost invitat sa predea la Universitatea din Iowa. El a fost, in general, plictisit cu acest nou mediu, dar a fost capabil sa finalizeze patru picturi in sase saptamani de acolo. Un vechi prieten de la Londra Ossie Clark a venit in America pentru prima data si a vizitat Hockney in Iowa. Cei doi au calatorit in intreaga tara un pic, vizita baruri gay. In acelasi timp, Hockney a gazduit prima sa expozitie americana din New York. El a primit recenzii foarte bune si vandute in fiecare pictura.

In decembrie 1964, Hockney a revenit la Londra pentru a da un discurs pe imagini homosexual in America. Un an mai tarziu, el sa intors in America pentru a preda la Universitatea din Colorado din Boulder. Acolo a locuit intr-un apartament fara ferestre si pictat Muntii Stancosi din memoria lui. Dupa mandatului sau acolo, Hockney a plecat in California impreuna cu niste prieteni vechi. Intr-o noapte de la Hollywood, Hockney intalnit vagabond plaja blond visurilor sale, "un lucru minunat de arta, numit Bob," si l-au luat acasa. Cei doi au mers la New York, si a zburat Hockney Bob de la Londra, dar in curand a dat seama ca a fost o greseala si a trimis acasa baiat.

Doi ani mai tarziu, Hockney experimentat prima sa dragoste adevarata cu un student in varsta de nouasprezece ani, pe nume Peter Schlesinger. Schlesinger a fost doar despre tot ceea ce Hockney dorit vreodata intr-un om. El a fost atractiv, inteligent, tineri, nevinovat, si in mare nevoie de indrumare Hockney lui. Schlesinger a devenit un subiect preferat al lui Hockney, si multe desene de-i arate intimitatea informal al celor doua. Un an mai tarziu, Schlesinger transferat la Los Angeles de la Santa Cruz si sa mutat intr-un apartament cu Hockney. In timpul zilei, Hockney ar picta, dar pe timp de noapte cei doi s-ar afla de multe ori in pat vin baut si de lectura. Hockney a fost foarte fericit. In iunie 1967, Hockney a luat noua sa beau pentru Europa, si cei doi turneu pe continent. In acest moment, interesul Hockney in fotografie a crescut. El va lua fotografii nesfarsite de Schlesinger, cea mai mare parte de distractie, dar, de asemenea, pentru studiu.

Timp de multi ani, dupa care, Hockney a ramas pictura continutul si prezentarea operei sale la diverse expozitii. Munca sa a castigat mult respect si atentie peste tot in lume. Criticii recunoscut imediat puterea artei sale. Cele mai multe dintre picturile sale de la sfarsitul anilor saizeci si inceputul anilor saptezeci, in special d- si doamna Clark si Percy (1970-1971), a aderat la conceptul de naturalism - care este, care reprezinta lucrurile asa cum au fost vazute in realitate. Interesul sau in fotografie a crescut foarte mult talentul sau in acest domeniu, dar Hockney simtit ca si cum el ar depinde de asta prea mult din timp in timp. El a placut folosind fotografii mai mult pentru studiul de lumina, mai degraba decat pentru a ajuta memoria. Pentru cea mai mare parte, Hockney a fost preocupat de gasirea unui echilibru intre abilitate pur si arta pura, in ideea sa de naturalism. El a vrut arta sa de a parea deschis academic, dar mai mult decat atat, el nu a indeplinit, pornirile sale abstracte.

In 1971, Hockney experimentat unele tensiuni in relatia sa cu Schlesinger. Diferenta de varsta a devenit o problema, si Schlesinger a vrut unele independenta si camera sa creasca. Ochi Hockney, de asemenea, a inceput sa se rataceasca, si viata sociala a devenit mai activ din nou. El a continuat sa distreze grupuri mari de oameni in studioul sau si basked in gloria de faima lui. Hockney a decis sa calatoreasca in America pentru o pauza, iar cand sa intors, a aflat ca Schlesinger sa mutat la Paris si a fost o aventura. Desi el a fost ranit, Hockney a fost foarte usurat. Un timp mai tarziu, cei doi au reunit la Barcelona, ​​dar a avut, din nou, mai multe dificultati. Schlesinger a simtit ca Hockney plasat munca lui mai presus de orice si am simtit ca si cum el insusi a fost doar un obiect erotic a fi afisate de pe la altii. El a decis sa nu se mute inapoi in cu Hockney din nou. Hockney a fost devastat si a inceput sa ia Valium pentru a combate depresia si singuratatea a suferit.

In februarie 1974, Jack Hazan a terminat un film biografic despre viata lui Hockney. La inceput, Hockney a fost socat si devastat de film, care a adus multe probleme care a lovit prea aproape de casa pentru el. In special, el a fost deranjat de portretizarea filmului relatiei sale romantice cu Schlesinger. Cu toate acestea, dupa ce filmul a primit unele atentie si laude, Hockney a dat seama ca a trebuit sa inghita mandria si sa semneze pentru eliberarea sa, in scopul de a oferi Hazan respectul si admiratia a meritat. Filmul a fost interzis in mai multe tari pentru portretizarea explicit de homosexualitate, dar a castigat numeroase premii, printre criticii.

In anii optzeci, Hockney a apelat la colaj foto. Folosind un aparat de fotografiat Polaroid, Hockney ar asambla colaje de fotografii pe care el ar lua cat mai repede posibil. Hockney a fost fascinat de ideea de a vedea lucrurile printr-un cadru de fereastra. Acest mediu ia permis sa vada lucrurile intr-un mod cu totul nou. El a luat o unitate in sud-vest Statele Unite luand mii de fotografii si fixarea lor cu totul in diverse colaje, cum ar fi ai face imagine, Zion Canyon, Utah. Opera de arta lui, de asemenea, a inceput sa-si asume o dimensiune psihologica. In toamna anului 1983, Hockney a inceput o serie de autoportrete, care sa permita publicului sa intre in viata sa personala interioara. Este evident in aceste lucrari, care Hockney a fost destul de vulnerabil si nesigur pe el, chiar daca el a obtinut un succes important in viata lui ca un artist.

In anii nouazeci, Hockney a continuat sa experimenteze cu cresterea tehnologii. El a folosit un laser copiator color in unele dintre lucrarile sale si reprodus unele dintre picturile sale. Hockney a fost impresionat de vitalitatea de culoare care ar putea fi realizat cu ajutorul unor astfel de dispozitive. De asemenea, el a inceput sa trimita desene prietenilor prin masini de fax si a fost incantat de acest nou mod de comunicare. O mare parte a recursului consta in faptul ca aceste imagini noi produse nu a avut nici o valoare financiara, la toate. Astfel, schimbul de arta a devenit un adevarat act de dragoste si apreciere.

Viata Hockney si toate iubirile sale sunt intotdeauna pe ecran pentru public. Prin adoptarea tot felul de tehnologie si mass-media, Hockney a facut arta lui accesibile pentru oameni de pretutindeni. El a folosit arta pentru a exprima dragostea el a simtit pentru altii, si, prin urmare, lucrarile sale arata miza personala si semnificatie personala. In mod ironic, opera de arta lui a provocat multa suferinta personala si certuri in realizarea si ruperea de romante sale, in timp ce in acelasi timp, el castigand cu mult respect si admiratie. Hockney a facut cu adevarat arta o forma de interactiune umana reala si comunicare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.