Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Moartea Iugoslaviei - Documentar BBC / Partea 5/6
2.739 vizite - 0 comentarii
adaugat de balas
 
  Moartea Iugoslaviei - Documentar BBC / Partea 1/6
1.899 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moartea Iugoslaviei - Documentar BBC / Partea 4/6
1.226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moartea Iugoslaviei - Documentar BBC / Partea 3/6
4.254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moartea Iugoslaviei - Documentar BBC / Partea 2/6
1.117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moartea Iugoslaviei - Documentar BBC / Partea 6/6
1.020 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Matematicii - Documentar pe intelesul tuturor
8.967 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  6. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
4.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  5. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.417 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  2. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.244 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Moartea Iugoslaviei - Documentar

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.01.2014  Adauga la favorite 1.392 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dupa semnarea Acordului de la Dayton din 1995, care a insemnat sfarsitul Razboiului din Bosnia, Fondul Monetar International si Banca Mondiala au venit cu un plan pentru un nou ajutor financiar, “proaspetele state independente, dandu-si pe deplin concursul" .

In 1996, Mafia albaneza, in colaborare cu Armata Pentru Eliberare din Kosovo (UCK) a preluat controlul traficului de droguri din Balcani. Armata de Eliberare din Kosovo a avut legaturi si cu mujahedinii afgani, inclusiv cu Osama bin Laden .

In 1997, UCK a inceput lupta impotriva fortelor sarbe [20] si in 1998 Departamentul de Stat american a sters-o de pe lista organizatiilor teroriste . Inainte dar si dupa 1998 UCK a primit arme, sprijin si consiliere din partea SUA si NATO, Secretarul de Stat in administratia Clinton, Madeline Albricht, fiind apropiata cu liderul UCK Hashim Thaci . Madeline Albricht care a avut un rol criminal in genocidul din Rwanda [23], l-a ales pe Hashim Thaci sa joace un rol important “din partea Washingtonului" la negocierile esuate de la Rambouillet din 1998 .

Atat CIA cat si BND au sprijinit teroristii UCK in Iugoslavia, si inainte cat si dupa bombardarea de catre NATO din 1999. BND avea legaturi cu UCK inca de la inceputul anilor 1990, cand UCK isi stabilea legaturile cu Al-Qaeda . Membrii UCK au fost antrenati de Osama bin Laden in tabere din Afganistan. Pana si ONU a recunoscut ca majoritatea actelor de violenta au venit din partea membrilor UCK, mai ales din partea celor apropiati cu Hashim Thaci . Alte servicii secrete care au fost implicate in antrenarea si intr-armarea armatei teroriste albaneze UCK au fost: Serviciul Britanic (MI6), Agentia pentru Aparare (DIA), Fortele Speciale Britanice (SAS) si “cele 3 companii private pentru securitate din America si Marea Britanie" .

Bombardarea de catre NATO din martie 1999 s-a facut sub pretextul opririi genocidului asupra poporului albanez, de catre sarbi. Administratia Bush a estimat ca 100.000 de albanezi sunt dati disparuti si ca “au putut fi omorati" de sarbi . Insusi presedintele Clinton a comparat situatia albanezilor din Serbia cu cea a evreilor de pe timpul Holocaustului . Ulterior cifra a crescut de la 100.000 la 500.000 , pentru ca in final sa se estimeze la 10.000, in timp ce datele oficiale, in urma investigatiilor au prezentat o cifra si mai mica, de numai 2.500 albanezi, presupunand a fi ucisi de sarbi . Pe timpul bombardamentelor NATO, intre 400 si 1.500 de civili sarbi au fost ucisi, NATO comitand crime de razboi, inclusiv bombardrea unui post TV sarb si a unui spital.
Tradus si adaptat de la: GeoPoliticalMonitor.com


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.