Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dulceata de trandafiri fara zahar
4.338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DULCEATA DE TRANDAFIRI FACUTA LA RECE
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
04:03
  Insalata Caprese
3.097 vizite - 1 comentarii
adaugat de lavinia
 
  Dulceata de afine
692 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dulceata de struguri albi
2.323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dulceata de portocale-reteta italiana
940 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dulceata de capsuni cu vanilie
1.674 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Raggmunk (clatite suedeze)
2.264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dulceata de capsune fara apa adaugata
1.688 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dulceata de piersici
2.630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de trandafiri.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.05.2015  Adauga la favorite 2.456 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Gela Dumitrache, pasionata de arta culinara, are ca mostenire de familie o reteta senzationala de dulceata de trandafiri. Un elixir, asa cum ii place sa numeasca dulcele pe care il pregateste cu drag in fiecare an, in luna mai. Cand nu este alaturi de elevii sai, caci este invatatoare la scoala din comuna Unirea, judetul Calarasi, Gela intra in bucatarie si se pierde printre bunatati. Toate retetele preparatelor minunate care ii ies din maini le imparte cu prietenii sai de pe blogul culinar cufarul cu bucurii. Iata reteta de dulceata de trandafiri. Ingrediente: 100 flori de trandafiri 1 kg zahar tos 750 ml apa 2 lamai mari Mod de preparare: Se culeg florile parfumate. se spala la jet puternic de apa, se scutura bine si se lasa intr-o strecuratoare. Apoi se ia fiecare floare la scuturat, se apuca toate petalele cu degetele unei maini, dupa care urmeaza indepartarea partii albe de la baza petalelor, prin taierea cu foarfeca.


Petalele curatate se pun intr-o strecuratoare si se cern bine pentru a nu ramane polen sau alte corpuri straine foarte mici, lipite de petale
Se freaca apoi petalele intr-un castron cu 2 linguri de zahar si zeama de la o lamaie pana devin sticloase si incep sa lase zeama frumos colorata, cu miros de trandafiri. Se freaca pana in momentul in care petalele incep sa se adune in ghem, dupa care incetam sa le mai presam si le lasam in repaus.

Pregatim siropul din zahar si apa, punandu-le pe foc intr-un vas incapator cu fund gros, daca se poate antiaderent. Eu va spun drept, ca am mostenire de la bunica un vas de tuci in care pregatesc dulceturile fara nicio problema. Se fierbe siropul la foc mare, pana incepe sa faca balonase, dupa care se reduce focul si se asteapta legarea siropului.

Acest lucru se intampla atunci cand o picatura de sirop asezata pe o farfurie rece sta ca si o bobita, fara sa se imprastie pe farfurie. In acel moment siropul este pregatit sa primeasca aroma inconfundabila a petalelor de trandafiri, care se adauga in vas impreuna cu sucul lasat si se imprastie prin miscari circulare prin sirop. Se continua fierberea, se aduna spuma facuta la suprafata dulcetii si dupa cateva clocote se adauga zeama celei de-a doua lamai, se amesteca bine in tot vasul, dupa care se mai fierbe pana cand siropul se leaga din nou suficient de bine(fiindca s-a subtiat dupa adaugarea petalelor).

Se face iarasi proba picaturii care, daca nu se imprattie pe farfurie, ne da semnalul ca trebuie sa oprim focul si dulceata este gata. Atentie, in dulceata se amesteca numai si numai cu o lingura de lemn! Se toarna in borcane bine spalate, uscate si sterilizate
"Sa va dezvalui un secret invatat tot de la bunica. Interiorul capacelor se sterge cu alcool de cel putin 40 de grade, acest lucru impiedica formarea mucegaiului, in cazul in care aveti gradul de umiditate mai ridicat in pivnita/camara! Se infileteaza capacul si apoi se intoarce borcanul cu gura in jos, pe capac. Se invelesc borcanele cu pleduri groase si se lasa sa se raceasca acolo, dupa care le puteti depozita in camara. Pofta buna si o viata dulce, cu parfum de roze si fericire!", spune gospodina.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.