Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Masina inzapezita?
1.570 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru fotografia de sport iarna
458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete si trucuri pentru BUCATARIE
523 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Talisman pentru bogatie si sfaturi pentru libertate!
1.117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 sfaturi pentru fotografii de Craciun reusite
1.283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
02:38
  Cum sa te comporti cu partenera ....dupa sex
2.841 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Descopera 10 cele mai bune sfaturi pentru cusut
191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
1.891 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa dam zapada
1.257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o viata sanatoasa
813 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

10 sfaturi pentru conducerea masinii pe zapada

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.10.2012  Adauga la favorite 1.176 vizualizari

Nota film: 1 / 5 (1 vot )
   
 
Trebuie folosite anvelope de iarna, precum si lanturi antiderapante cand conditiile o cer.

Nici nu ar trebui sa iesiti cu masina pe drumurile inzapezite daca nu aveti anvelope de iarna corespunzatoare si lanturi auto in portbagaj (sau alte accesorii antiderapante). Despre cei care circula cu anvelope de vara iarna nu mai amintim cat de iresponsabili sunt.

Cauciucurile de iarna au o compozitie care le permite o rezistenta mai buna la temperaturile joase, precum si un desen al benzii de rulare care asigura o aderenta mai buna (vezi aici mai multe detalii despre anvelopele de iarna). Nu inseamna ca veti avea masina dotata cu senile, dar, in mod clar, anvelopele de iarna sunt mult mai bune iarna decat cele de vara. Sunt mai bune si decat pneurile intermediare, de vara/iarna.

Nu va ganditi ca veti face o mica economie daca luati doar doua anvelope de iarna, pentru rotile motoare. De exemplu, daca doar rotile fata sunt echipate cu penuri de iarna, iar cele din spate cu unele neadaptate sezonului, se pot produce derapaje in foarte multe situatii (mai ales in viraje, dar si la franarile bruste), care ulterior se soldeaza cu niste cheltuieli mult mai mari in service.

Folclorul mai spune ca e bine sa dezumfli putin cauciucurile iarna - fals. Pneurile de iarna sunt concepute sa ruleze la o anumita presiune nominala, recomandata de constructor. Dezumflarea lor poate duce la pierderea presiunii, deteriorarea pneului si chiar la pierderea controlului masinii.

Pneurile de iarna au, insa, si ele limitele lor. In caz de zapada abundenta sau zapada inghetata, este necesara montarea lanturilor de iarna. Acestea se monteaza pe rotile puntii motoare (daca aveti tractiune 4x4, este necesara montarea lanturilor de zapada pe toate cele patru roti) si pot fi folosite la viteze mult mai mici - in general, intre 50 si 80 km/h, in functie de specificatii.

Atentie, nu rulati pe asfalt uscat cu lanturile de iarna montate pe pneuri. Pe langa faptul ca zgomotele la rulare cresc mult, iar directia nu va mai fi la fel de usor de manevrat, mult mai important este ca se deterioreaza atat lanturile, cat, mai ales, cauciucurile. Deci este preferabil sa pierdeti putin timp pentru demontarea/montarea lanturilor, in functie de imprejurari.

In cazul in care trebuie sa montati lanturi antiderapante cand sunteti pe drum, asigurati-va ca va opriti cat mai departe de carosabil, iar pe autostrada nu faceti aceasta operatiune pe banda de urgenta, ci doar in parcari. Exista intotdeauna un risc major sa fiti observat prea tarziu sau sa fiti implicat intr-un accident provocat de cineva care nu e la fel de prevazator si atent iarna


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.