Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  West Rent a Car inchirieri auto in Timisoara si Aeroport
716 vizite - 0 comentarii
adaugat de West Rent a Car
 
  Targul de Craciun Timisoara 2023
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baile Calacea
1.073 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiective turistice din judetul Timis
661 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul Rozelor-Timisoara
342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Satul Charlottenburg
85 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lipova
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Dracului
755 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Locuri superbe din Romania
439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Drobeta-Turnu Severin
811 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Timisoara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.10.2015  Adauga la favorite 826 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Timisoara (in graiul banatean Cimisoara, in germana Temeschwar, alternativ Temeschburg sau Temeswar, in maghiara Temesvar, in sarba Temnwbap/Temisvar, in limba bulgarilor banateni Timisvar; in traducere (lb. maghiara): „Cetatea de pe Timis") este resedinta si cel mai mare oras al judetului Timis din regiunea istorica Banat, vestul Romaniei. In anul 2010, avand 311.586 locuitori, era al doilea oras ca populatie din Romania. Numele localitatii vine de la raul Timis (trecand actualmente la sud de municipiu), numit de romani in antichitate Tibisis sau Tibiscus.
Timisoara este situata in sud-estul Campiei Panonice (respectiv in sudul Campiei de Vest), in zona de divagare a raurilor Timis si Bega. Apele celor doua rauri au format aici un tinut foarte mlastinos si frecvent inundat. Timisoara insa s-a dezvoltat intr-unul din putinele locuri pe unde se puteau trece mlastinile. Acestea au constituit pentru mult timp o autentica fortificatie in jurul cetatii, insa au favorizat si o atmosfera umeda si insalubra, precum si proliferarea epidemiilor de ciuma si holera, care au mentinut relativ scazut numarul de locuitori si au impiedicat semnificativ dezvoltarea cetatii. Cu timpul insa reteaua hidrografica a zonei a fost desecata, indiguita si deviata. In urma acestor lucrari raul Timis a incetat sa mai strabata orasul. Imbunatatirea terenului a fost realizata in mod ireversibil prin construirea Canalului Bega incepand cu 1728 si desecarea completa a mlastinilor din imprejurimi. Totusi, terenul de pe raza orasului mosteneste o panza freatica aflata la o adancime de numai 0,5 - 5 metri, factor care nu permite construirea edificiilor inalte.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.