Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Actritele celebre ale anilor ’60 - Elizabeth Taylor
1.194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elizabeth Taylor
1.064 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paul Newman si Joanne Woodward
1.081 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Temistocle Popa -In memoriam
1.081 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gary Cooper - O parte a mitologiei hollywoodiene
1.120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cary Grant
1.420 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hazal Kaya
685 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jimi Hendrix - Cel mai mare chitarist din istorie
1.314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Florian Pittis-3
1.996 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marilyn Monroe si adevarul despre viata ei
1.203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

E.Taylor si R. Burton: o iubire prea mare ca sa dureze

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.01.2016  Adauga la favorite 1.181 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Relatia dintre Elizabeth Taylor si Richard Burton a fost numita de multe ori "povestea de dragoste a secolului XX", nelipsindu-i luxul, despartirile si rasturnarile de situatie; cei doi au fost condamnati de Vatican, iar ultimul mesaj dintre ei ramane si acum un mister, scrie Vanity Fair.
La mult timp dupa ce mariajul sau cu Elizabeth Taylor s-a incheiat, Richard Burton si sotia sa, Sally Hay Burton, s-au stabilit in casa lui din Elvetia. Actorul tocmai incheiase munca la filmul "1984", de Michael Radford, dupa romanul omonim al lui George Orwell. Cu o durere teribila de cap, Burton a reusit sa se retraga in biroul sau de la mansarda, unde i-a scris o scrisoare lui Elizabeth Taylor, la adresa acesteia din Bel Air, Los Angeles. Pana sa ajunga scrisoarea la destinatar, Burton a murit de hemoragie cerebrala.

Aceasta scrisoare a fost ultima amintire a lui Elizabeth Taylor din cei 15 ani de relatie cu certuri, despartiri si momente care au intrat in legenda.

Cand, in urma cu cativa ani, a fost intrebata de revista Time care este cea mai mare poveste de dragoste a secolului, celebra jurnalista de presa mondena Liz Smith a spus fara sa clipeasca: "Richard Burton si Elizabeth Taylor". "Au fost cel mai clar exemplu de poveste de dragoste afisata in public", a spus jurnalista, adaugand: "Se spune «cutare este vedeta», dar eu raspund «da, dar au fost vreodata condamnati de Vatican?»"

Povestea dintre Elizabeth Taylor si Richard Burton, care a inceput in 1962, a fost cea mai mediatizata relatie de dragoste din epoca. Prima casatorie a celor doi a durat zece ani, a fost urmata de o alta casatorie si s-a incheiat cu un divort. Cei doi au fost condamnati de Vatican pentru "vagabondaj erotic".

Povestea lor adultera nu a fost lipsita de luxul de star: paparazzi, iahturi, bijuterii superbe, casele din Londra, Gstaad, Celigny si Puerto Vallarta si prietenii de petreceri, precum familia Rothschild, Aristotel Onassis, printesa Grace de Monaco, Tito, ducele si ducesa de Windsor.

Iubirea dintre cei doi era departe de a fi doar ceva trecator. "Richard era complet robit de Elizabeth", spunea fratele cel mai mic al actorului, Graham Jenkins.

Prima data cand Richard Burton si Elizabeth Taylor s-au intalnit a fost in 1952, cand Burton avea o sotie si o reputatie de playboy irezistibil si de bautor de nedoborat. In prima seara pe care au petrecut-o in acelasi loc, la o petrecere din Bel Air, Burton a izbucnit in ras, emotionat fiind de frumusetea actritei, dupa cum el insusi marturisea in memoriile sale.

Cei doi nu s-au mai intalnit timp de noua ani. Cand s-au reintalnit, erau pe platourile filmului "Cleopatra". Burton aparuse pe platou ca sa il inlocuiasca pe Stephen Boyd, in rolul lui Marc Antoniu. Elizabeth Taylor ii cunostea reputatia si era pregatita sa reziste avansurilor lui, in ciuda farmecului pe care acesta il avea, egalat de talentul lui actoricesc.

Se pare ca prima replica pe care Burton i-a adresat-o lui Elizabeth Taylor a fost : "Ti-a spus cineva ca esti o fata foarte frumoasa?". "Ma gandeam «Uite-l pe marele amant, marele destept, marele intelectual galez si el vine cu asa o replica", scria actrita in memoriile sale din 1965. Povestea de dragoste dintre cei doi a inceput pe platourile Cinecitta si, desi incercau sa se ascunda de presa, ei erau mereu urmariti de un val de fotografi.

Cei doi au incercat sa stea departe unul de celalalt, deoarece Taylor nu mai dorea inca un divort mediatizat, iar Burton se simtea vinovat de efectele pe care aceasta relatie le avea asupra familiei sale. Asa ca relatia lor pendula de la momente in care cei doi nici nu isi vorbeau pe platouri la evadari in doi, cu fotografii in urma lor.

La 5 martie 1964, la doi ani dupa ce s-a indragostit de Richard, Elizabeth Taylor a divortat de Eddie Fisher. Richard Burton divortase de sotia sa, Sybil, in decembrie 1963. La doua zile de la divortul actritei, cei doi au zburat la Montreal, s-au cazat la hotelul Ritz Carlton sub numele de Smith si s-au casatorit. Aceasta era a doua casatorie a lui Burton si a cincea casatorie a lui Taylor.

In ziua urmatoare, Burton si-a reluat rolul de Hamlet, in Toronto. La finalul piesei, a luat-o pe Taylor pe scena si au spus impreuna: "Juram ca nu ne vom mai casatori niciodata". Cei doi soti au jucat impreuna in 11 filme. Relatia lor a fost marcata de manifestari luxoase, certuri, dar si de alcoolismul lui Burton, care a fost de acord sa se opreasca din aceste excese doar in apropierea divortului lor din 1974. Cei doi s-au recasatorit, la 16 luni de la divort, dar doar pentru noua luni.

Dar, dupa mai multe casatorii si relatii, a venit momentul sa se reuneasca, in 1982. Elizabeth Taylor si-a dorit sa apara alaturi de Burton intr-un spectacol. A ales piesa "Private Lives" de Noel Coward, un spectacol in care doi fosti soti se redescopera unul pe altul cand sunt deja in luna de miere cu noii consorti.

Dar faptul ca au stat impreuna atat timp nu i-a impiedicat pe cei doi sa se casatoreasca sau sa se logodeasca cu alte persoane.

Continutul ultimei scrisori a lui Burton catre Taylor ramane inca necunoscut.

Primul sot al lui Taylor a fost mostenitorul lantului hotelier Hilton, Conrad "Nicky" Hilton. Ei s-au casatorit in 1950 si au divortat un an mai tarziu. Actrita s-a casatorit apoi cu actorul britanic Michael Wilding, in 1952, cu care a avut doi fii, Michael si Christopher. Ei au divortat in 1957. Printre fostii soti ai lui Elizabeth s-a numarat si tatal lui Carrie Fisher, Eddie, care a divortat de Debbie Reynolds pentru a se casatori cu Taylor. Ultimul ei mariaj, cu muncitorul in constructii Larry Fortensky, a durat cinci ani si s-a incheiat in 1996.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.