Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lebada
2.287 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Lebada neagra
1.498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica de mare
1.897 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caprioara
1.785 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hamsterul Roborowski
1.558 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bufnita de zapada
1.369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bufnita polara
622 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ibexul (Capra Ibex)
1.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lupii / atac asupra unui urs
2.791 vizite - 1 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Califarul alb ( Tadorna tadorna )
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Lebada de iarna ( Cygnus cygnus )

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.11.2021  Adauga la favorite 304 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lebada de iarna ( Cygnus cygnus ) este o pasare de talie mare, intalnita in Romania doar in zezonul rece, lucru evident si din numele ei. Este un pic mai mica si mult mai retrasa decat lebada de vara. Cuibareste in extrema nordica a Europei; in Islanada, Scandinavia si zonele umede ale Siberiei. In luna octombrie porneste in stoluri catre locurile de iernat din S-E Europei ( in special Delta Dunarii ). Stolurile pot ajunge la cateva sute de exemplare. De-a lungul timpului au fost semnalate si grupuri mici, razlete care au ales sa ierneze pe lacuri din zona centrala a Europei. Exemplarele care cuibaresc in Islanda ierneaza de regula in zonele de coasta ale Marii Britanii.
Lebada de iarna are penajul alb imaculat. Exceptie fac exemplarele tinere, in primul an, care au penajul alb cu nuante cenusii. Ciocul este galben aprins, cu varful negru si fara protuberanta la baza. Picioarele sunt scurte si negre, coada scurta iar gatul este drept si nu in forma de "S" specifica lebedei de vara. Lungimea corpului este de 1,4 - 1,6 m, deschiderea aripilor de 2,05 - 2,35 m iar greutatea de 9-11 kg.

Hrana este alcatuita in general din materie vegetala. Vara se hraneste de obicei cu vegetatie acvatica iar iarna poate fi vazuta des in plantatiile agricole. Exemplarele care ierneaza in zonele de coasta se hranesc cu alge. Daca au posibilitatea nu refuza nici insectele, larvele, molustele si chiar pesti de mici dimensiuni.

Cuibul este o structura mare si este facut din materie vegetala in imediata apropierea a apei sau chiar ridicat in mlastini si in zone cu apa mica. Femela depune 5-8 oua care au un diametru de 11-12 cm si pe care le cloceste singura timp de aproximativ 40 de zile. Masculul nu paraseste zona si este foarte agresiv cu eventualii intrusi. Bobocii pot zbura la 120-140 de zile iar penajul devine alb dupa doi ani.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.