Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum se ingrijesc protezele dentare
248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Protezele dentare elastice sau flexibile
2.222 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne indica organismul starea de sanatate
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scazi nivelul de CORTIZOL;
167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zeama de la muraturi intareste organismul
731 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zeama de la muraturi intareste organismul
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nutritia in boala cronica de rinichi (partea I-a)
134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hreanul cu lamaie imblanzeste sinuzita
1.601 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care iti vin in ajutor la CURATIREA STOMACULUI
976 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chefir
1.663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Protezele trebuie curatate zilnic

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.12.2021  Adauga la favorite 270 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Medicului stomatolog ii revine datoria de a sfatui pacientul cum sa foloseasca protezele totale, pentru a se obisnui cat mai usor cu ele. Iata ce trebuie sa stiti despre asta:

– La inceput, protezele vi se vor parea voluminoase, parand ca ocupa toata cavitatea bucala. Este posibil sa aveti in primele zile reflex de voma accentuat si secretie salivara crescuta. Aceste senzatii, ce tin intre cateva zile si cateva saptamani, se vor diminua in timp. Este recomandabil ca in aceasta perioada de adaptare sa purtati protezele zi si noapte tocmai pentru a va obisnui mai usor cu ele. Dupa aceea este bine sa nu le mai tineti noaptea (pentru a permite relaxarea gingiei si a osului de sub ea). Astfel, le puteti tine intr-o cana cu apa.
– La inceput veti avea dificultati in a pronunta anumite cuvinte (in special cu s, s, m, p). Este bine sa faceti exercitii de pronuntie, stiindu-se faptul ca gura are o capacitate de adaptare fonetica foarte mare. Aceste dificultati vor fi in foarte scurt timp depasite.
-Mestecarea alimentelor se desfasoara arareori in bune conditii. Pacientul trebuie sa aiba rabdare, sa sectioneze marunt alimentele cu cutitul, sa le selecteze pentru inceput pe cele mai putin consistente si, pe cat posibil, sa realizeze o masticatie bilaterala simultana (sa mestece pe ambele parti, stanga si dreapta deodata) pentru a realiza o echilibrare a protezei. Practic, trebuie sa se invete cu un alt mod de masticatie decat in perioada cand avea dintii proprii.
– Igienizarea protezei se face dupa fiecare masa, acestea trebuind sa fie spalate pe toate fetele cu periuta si pasta de dinti sau cu sapun. Nu trebuie folosit detergent. Curatirea prin periaj se poate completa periodic, utilizand tablete efervescente timp de 15 si 30 de minute.
– La inceput, este posibil sa apara dureri la nivelul gingiei sub proteza. Pentru a rezolva aceasta problema este indicat sa mergeti la dentist. Este obligatorie insa purtarea acesteia macar cu cateva ore inainte de a va prezenta la cabinet, pentru ca medicul sa vada exact care sunt zonele in care gingia este iritata.
– Daca pe parcursul utilizarii protezei aceasta se rupe sau sare vreun dinte de pe ea, adunati absolut toate fragmentele existente si prezentati-va de urgenta la cabinetul stomatologic, intrucat poate fi reparata. Este bine ca dupa 5-6 ani sa schimbati protezele cu altele noi.
-In momentul in care observati dupa o anumita perioada de cand purtati protezele ca acestea isi pierd stabilitatea, inseamna ca e cazul sa li se faca o captusire, care sa compenseze atrofia crestei alveolare pe care stau protezele.
– Trebuie sa intelegeti ca aceste proteze totale sunt totusi mobile. Nu sunt fixate de nimic. De aceea nu trebuie sa va mirati daca la miscari mai ample ale gurii, la stranutat, la cascat, acestea se mai pot desprinde. De asemenea, evitati alimentele lipicioase (caramele, guma de mestecat etc).
– Cu protezele totale nu se musca din fructe, legume sau alte alimente. Orice tentative de acest gen le va dezechilibra si se vor desprinde.
– Pentru o stabilitate mai buna a protezelor, puteti sa folositi adezivi special conceputi pentru protezele dentare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.