Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Calatorind prin Lume - Italia (Ravena,Montava,Venetia)
1.094 vizite - 0 comentarii
adaugat de elvira
 
  Emilia-Romagna -Italia
438 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Napoli- HD
1.033 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Camping SPIAGGIA E MARE, ITALIA
306 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Aachen-Germania
1.186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plaja Logas Corfu
18 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vatra Dornei - Telescaun - Via Transilvanica -
73 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Norvegia: Tara fiordurilor, insulelor si vikingilor
89 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tracy Arm Fjord-Alaska
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Admira monumentul Dinastiei Asen
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Ravenna

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.03.2022  Adauga la favorite 169 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ravenna sau Ravena este un oras cu 140.000 locuitori, capitala a provinciei cu acelasi nume in regiunea Emilia-Romagna din Italia. Orasul a fost capitala unui exarhat bizantin.
Ravenna a fost initial o asezare etrusca, apoi umbra. Romanii au colonizat intreaga vale a Padului in Secolul al II-lea i.Hr..

In secolul I, pe locul unei asezari mai vechi de pe timpul imparatului Cezar August, este construit portul Classis, in jurul caruia se dezvolta orasul roman. Zona de coasta a marii s-a deplasat treptat spre est, din cauza depunerilor de aluviuni si a nisipului adus de rau. Istoricul bizantin Iordanes a remarcat in secolul al VI-lea ca pe locul portului Classis, a vazut nu catarge, ci livezi de meri.

Odata cu divizarea Imperiului Roman in anul 395, imparat al Imperiului Roman de Apus, cu capitala la Milano, devine Honorius. In 402, dupa asedierea Milanului de catre vizigotii lui Alaric, Honorius stramuta capitala Imperiului la Ravenna, el si sora lui, Galla Placidia, alegandu-si orasul drept resedinta permanenta. In Ravenna, au fost ridicate primele cladiri crestine. Din acest moment Ravenna a devenit un important centru economic, politic si cultural.

In anii 450-470 lupta pentru putere in Imperiul Roman de Apus face sa se succeada rapid un numar de 9 imparati. Ultimul imparat, Romulus Augustulus, este detronat de Odoacru in 476. Imperiul Roman de Apus a incetat sa mai existe, Odoacru conducand Italia de la Ravenna.

In 493 Odoacru este ucis conducatorul ostrogotilor Teodoric. Imparatul Roman de Rasarit Anastasiu I il recunoaste pe Teodoric rege al Italiei. Acesta din urma mentine capitala regatului sau tot la Ravenna. Dupa moartea lui Teodoric (526) orasul este condus de fiica acestuia Amalusanta.

In 540 Iustinian cel Mare asediaza Ravenna, si Vitiges capituleaza. Dupa moartea lui Iustinian Ravenna ramane bizantina pana in Secolul al VIII-lea, fiind capitala a Exarhatului bizantin de Ravenna.

In 751 Ravenna, este cucerita de lombarzi; orasul a suferit foarte mult in urma invaziei acestora, desi a fost a doua resedinta a regilor lombarzi (prima fiind Pavia). In secolele VIII-XV Ravenna a fost parte a diverselor entitati statale, precum imperiul lui Carol cel Mare.

Monumente
Basilica di San Vitale: biserica romanica din secolul al XVI-lea, cu interior in stil bizantin, cu hramul Sf. Vitalis (secolul I).
Basilica Sant’Apollinare Nuovo: biserica romanica din secolul al XVI-lea, cu interior in stil bizantin, cu mozaicuri si cu chipul lui Isus Pantocrator, dedicata Sf. Apollinaris din secolul I.
Ambele monumentele din Ravenna au fost inscrise in anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.