Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dependenta de medicamente
32 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astmul si afectiunile alergice-2
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  „Sfatul de sanatate" - Dr. Raluca Gheban,
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum previi crampele musculare
158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Proteina C reactiva (PCR)
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 cauze ale sindromului de gura uscata
518 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scad glicemia (hemoglobina glicata /)
273 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa manance o persoana cu probleme cardiace
1.506 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colica
1.613 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anosmia - pierderea mirosului
277 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Medicamente care te pot ucide

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.04.2023  Adauga la favorite 165 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Am ajuns in vremurile in care jumatate din reclamele de la televizor sunt la medicamente si fiecare bloc are macar o farmacie. Este atat de ieftin si de usor sa ne procuram kilograme de medicamente singuri incat uitam sa mai intrebam un medic despre ce ni se poate intampla.
Farmaciile nu sunt de buna credinta. Nu este vreo conspiratie reptiliano-masonica, dar si farmaciile, ca si aprozarele si patiseriile au interesul sa vanda cat mai mult, iar doamna cu halat, iti va recomanda intotdeauna ce e mai scump si mai mult, pentru ca in scoala a studiat in mai mare masura marketingul decat medicina si chimia.
Medicamentele luate dupa ureche si excesul lor va pot fi fatale atat imediat, cat si pe termen lung. Si doctorii au gresit scheme de medicamente omorand oameni… Daca ei dupa ani de scoli in domeniu au patit asta, recunoasteti dragilor ca si voi impreuna cu farmacistii, lipsiti de orice studii si urma de cunostiinta in domeniu, sunteti capabili, sa va faceti mult rau administrand aceste pastille.
Va dau cateva exemple de medicamente banale care va pot fi letale, daca nu le administrati cum trebuie.
Primul este paracetamolul. Atat de normal si de nelipsit din casele noastre precum hartia igienica si detergentul de vase.
E util pentru raceala, dureri de cap, dureri menstruale si aproape nelipsit din casele noastre. Insa putini stiu ca dozele mari sunt hepato-toxice. Supradoza de paracetamol este cea mai frecventa cauza a insuficientei hepatice. Aceasta afectiune care poate fi fatala se manifesta prin dureri abdominale, varsaturi si icter.
Citeste cu atentie prospectul medicamentului pe care il iei si nu depasi sub nicio forma doza maxima recomandata. Tine cont ca paracetamolul se gaseste sub diverse denumiri comerciale si nu combina mai multe produse cu acelasi continut.

Medicamentele pentru ulcer precum Omeran, Omez, Lanzap, Controloc, inhibitori ai pompei de protoni, pe care obisnuim sa ii luam si pentru arsuri gastrice. Putini stiu ca aceste substante pot da dependenta in numai cateva saptamani si ca ele impiedica absobtia mineralelor si vitaminelor, ceea ce poate duce in timp la carente grave.
Nu folosi medicamente din aceasta categorie mai mult de patru saptamani in continuu. Daca ai arsuri la stomac foloseste antiacide.

Antihistaminicele
Te scapa rapid de simptomele alergiei, insa cele din generatiile mai vechi, care contin difenhidramina, iti dau o stare de ameteala. Pe langa faptul ca este neplacuta, aceasta senzatie iti afecteaza capacitatea de concentrare, necesara atunci cand conduci de exemplu.
Fiti atenti la prospect si urmati toate indicatiile, inclusiv cele referitoare la capacitatea de a conduce autovehicule. Antihistaminicele cu difenhidramina se iau seara inainte de somn.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.