Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dulceata de capsuni
2.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cheesecake cu capsuni:
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dulceata de capsuni cu vanilie
1.679 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Clatite-cu mascarpone
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gem de capsuni (fara aditivi)
747 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cvas din capsuni si nu numai.
1.005 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gem de capsuni fara zahar pentru diabetici
528 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dulceata de trandafiri fara zahar
4.348 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Desert cu capsuni
328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dulceata de cirese - cu zahar sau cu indulcitor
835 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Retete culinare
 

 

Dulceata de capsuni fara zahar mult!

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.06.2023  Adauga la favorite 113 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ingrediente:

• 1 kg de capsuni spalate si curatate
• 500 g zahar
• O lamaie mare, cu coaja netratata

Taiati fructele in jumatati daca sunt mai mici si in sferturi daca sunt mai mari. Este necesar sa fie taiate pentru a fi mai lesne patrunse de zahar. Va sfatuiesc sa efectuati acest pas, direct in oala in care le veti fierbe. Eu am aici un vas cu un volum de aproximativ 3 litri, cu pereti grosi.

Peste fructe adaugati zaharul apoi amestecati usor cu paleta, fara sa striviti capsunile. Puneti la frigider peste noapte, sau pana cand lasa foarte mult sirop. Va dura minim 6 ore.

Apoi luati o lamaie netratata si cu ajutorul cutitului econom, taiati fasii subtiri din coaja, doar partea galbena. Apoi stoarceti sucul. Adaugati cateva fasii de coaja de lamaie in oala – daca doriti, nu este obligatoriu, si 50 ml de suc de lamaie.

Puneti oala pe foc mediu. Aveti 2 variante. Varianta1: fierbeti continuu timp de 55-60 de minute apoi ambalati in borcane. In acest caz veti obtine un fel de gem bucati de fruct. Varianta 2: fierbeti 15 minute din momentul in care a dat in fiert, apoi opriti focul, lasati sa se racoreasca apoi puneti la frigider timp de aproximativ 8 ore.

In timpul fierberii puteti indeparta spuma daca doriti, dar nu este obligatoriu. Eu de data aceasta am lasat-o in pace si s-a disipat singura. Deasemeni amestecati rar, si cu blandete, doar cand este nevoie, ca sa nu striviti fructele.

Dupa 8 ore fierbeti iar 15 minute, si iar pauza 8 ore. Dupa inca 8 ore mai fierbem dulceata a treia si ultima oara inca 15 minute (sau 20 daca vi se pare prea subtire). Spre sfarsit scoateti si fasiile de coaja de lamaie.

Ca sa probati daca este gata, luati o lingurita de sirop pe o farfurie, o lasati sa se raceasca putin, trasati o linie pe mijloc, si cele doua parti obtinute nu trebuie sa se mai uneasca.

Ambalati dulceata fierbinte, imediat ce ati luat-o de pe foc, in borcanele de 200 ml, curate si spalate. Veti avea nevoie de 4 sau 5. Nu este nevoie sa le sterilizati. Sterilizarea va fi facuta de dulceata fierbinte.

Puneti-le capace, de preferat noi daca aveti, infiletati-le bine, apoi intoarceti-le cu fundul in sus, ca produsul fierbinte sa sterilizeze si capacul. Infofoliti-le in cateva prosoape si lasati pana se racesc complet.
Transferati in camara si bucurati-va de ele oricand doriti.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.