Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lipsa de CALCIU: 7 semne de alarma
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  32 de semne ca ai nevoie de Magneziu imediat
1.199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semne ca ai o circulatie proasta a sangelul
665 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum stii ca ai coronavirus, gripa, raceala sau alergie
534 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care este GLICEMIA CORECTA
271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stii despre Vitamina K?
122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scazi nivelul de CORTIZOL;
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sanatatea si refacerea RINICHILOR
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primele semne ale dementei
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pak Choy -sursa de vitamine si calciu
1.014 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cum stii ca ai Deficit de CALCIU: 10 semne

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.02.2024  Adauga la favorite 77 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cand ne referim la un nivel scazut de calciu, corect este sa spunem „deficit", nu „lipsa" de calciu. Pentru ca sa-ti lipseasca total calciul, este imposibil. OK. Dar sa fie mai putin decat este normal este o situatie destul de des intalnita.
De ce e calciul din organism scazut? Nivelul de calciu din sange scade de obicei din cauze non-alimentare si rareori din cauza unei carente de calciu din alimentatie. Unii factori genetici, unele modificari hormonale (in special la femei) sau unele medicamente care pot diminua absorbtia calciului sunt cauze mai frecvente decat dieta saraca in alimentele care contin acest mineral. Si aici vorbim de doua situatii: de malnutritie (cand organismul nu primeste prin alimentatie suficiente substante nutritive) si de malabsorbtie.

1) Crampe si spasme musculare
Sunt caracteristice deficitului de calciu. Deoarece calciul este cel care ajuta muschii sa se contracte si sa se relaxeze, cand le lipseste nu-si mai pot mentine tonusul normal si asta duce la dureri, crampe, spasme si slabiciune musculara.

2) Amorteala si furnicaturi
Amorteala si furnicaturile la nivelul extremitatilor, al mainilor si picioarelor, sunt alte simptome-cheie al hipocalcemiei. Fiecare celula nervoasa din corp are nevoie de calciu, iar atunci cand scade prea mult celulele nervoase se lupta ca la Rovine sa trimita semnale.

3) Oboseala
Pentru ca fibrele musculare si nervii au nevoie de calciu, epuizarea acestuia din celule marcheaza debutul oboselii, ducand la epuizare si slabiciune.

4) Ritm cardiac anormal
Bataile neregulate ale inimii sunt un simptom tipic al hipocalcemiei si pot pune in pericol viata daca sunt severe. Aceasta provoaca frecvent mai multe anomalii care pot fi inregistrate printr-o electrocardiograma. Nu este surprinzator ca deficitul de calciu perturba inima, care – am spus deja - este si ea un muschi. Daca celulele ei nu primesc suficient calciu, acestea inceteaza sa mai functioneze asa cum ar trebui, ritmul cardiac devine anormal.

5) Convulsii
Celulele cerebrale au nevoie de niveluri optime de calciu pentru a elibera neurotransmitatori, in timp ce muschii au nevoie de acesta pentru a se contracta. Hipocalcemia poate supraexcita creierul, ceea ce poate declansa crize convulsive.

6) Osteopenie si osteoporoza
Osteoporoza este considerata o tulburare de deficienta de calciu. (Osteopenia este o forma mai usoara de osteoporoza.) Atunci cand nivelul de calciu din sange scade, pentru a compensa, corpul trebuie sa elibereze mai mult calciu.

7) Piele uscata
Pielea uscata sau solzoasa poate fi un simptom al hipocalcemiei. Rolul mai putin cunoscut al calciului este acela de a sustine sanatatea pielii: acesta scade pH-ul pielii si protejeaza bariera cutanata, lucru care impiedica pierderea excesiva de apa din piele.

8) Unghii slabe si casante

9) Confuzie si pierderea memoriei
Confuzia, dezorientarea si pierderea memoriei pot fi toate simptome ale hipocalcemiei. Celulele nervoase si cerebrale depind de calciu, ati auzit. Calciul care intra in celulele nervoase stimuleaza eliberarea de neurotransmitatori, iar deficitul poate afecta semnificativ functia cognitiva.

10) Carii dentare si boli gingivale
Calciul mentine dintii puternici. Alimentele, bauturile si bacteriile din gura pot degrada mineralele din dinti, dar nivelurile adecvate de calciu pot preveni aceasta pierdere. Studiile sugereaza ca deficienta de calciu este unul dintre vinovati si pentru bolile gingivale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.