Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Piscina cu bere din Starkenberger-Tarrenz, Australia
492 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiective turistice din judetul Timis
656 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  West Rent a Car inchirieri auto in Timisoara si Aeroport
710 vizite - 0 comentarii
adaugat de West Rent a Car
 
  Targul de Craciun Timisoara 2023
123 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baile Calacea
1.065 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caru’ cu Bere
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Timisoara
822 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fabrica de tigarete -Partagas Cigar, Havana
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strazile din Monaco
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diekirch-Luxemburg
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Fabrica de bere din Timisoara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.06.2020  Adauga la favorite 263 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fabrica de bere este un alt obiectiv pe care poti sa-l treci rapid in agenda.

Fabrica de Bere Timisoreana este una din emblemele orasului si prima fabrica de bere din Romania, infiintata in anul 1718 in sudul cartierului Fabric, pe strada Stefan cel Mare nr.28. Existenta fabricii este legata de numele Printului Eugeniu de Savoia, care a venit cu initiativa construirii fabricii, din doua motive - pentru a aproviziona armata austriaca cu bere si pentru a suplimenta apa potabila din oras.

Odata cu trecerea timpului, fabrica a trecut si ea la rindul ei prin numeroase lucrari de modernizare, adaugandu-i-se noi cladiri si instalatii de utima generatie sau daramandu-se cele care nu mai erau functionale. Astfel s-au renovat rand pe rand Uzina de frig, silozul, sectia de fabricare a maltului, tancurile pentru fermentarea berii, pivnitele si depozitele. De asemenea s-au construit noi spatii de administrare si depozitare si un muzeu. Muzeul ofera turistilor spatii generoase de expunere in care sunt prezentate utilaje, instalatii tehnologice, materiale publicitare, fotografii si chiar o sala de proiectie (unde este prezentata istoria fabricii).

In noiembrie 1847, in gradina fabricii a sustinut un concert chiar compozitorul austriac Johann Strauss, fiul, impreuna cu orchestra sa (fiind primul concert sustinut de Johann Strauss, fiul, in afara Vienei). In apropierea fabricii de bere este si restaurantul La Fabrica (cunoscut ca Fabrica de Bere), unde intr-un cadru medieval te poti delecta cu vestita bere Timisoreana si alte bunataturi din Banat.
Cum ajungi la Fabrica de bere?
Daca pornesti de la ultimul obiectiv turistic, Bastionul Maria Theresia trebuie sa mergi pana in capatul strazii de unde poti lua tramvaiul 4 si mergeti 4 statii pana la destinatie - Fabrica de bere (1,66 km, aprox. 9 minute). In schimb, daca pornesti de la locul unde esti cazat (Pensiunea Venus), poti lua linia expres 8 din statia Dambovita si mergi 10 statii pana la statia Iepurelui de unde poti ajunge foarte usor la destinatie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.